|

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi açıklaması

Son 3 ayda 2 helikopter kazasının meydana geldiği İstanbul'daki 4. Hava Alay Komutanlığı taşınması için Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışmaların başlatıldığı açıklandı. Bakanlık ayrıca yeni askerlik sistemiyle ilgili de açıklama yaptı ve "İlk taslak kabine toplantısında Cumhurbaşkanımıza sunuldu, çalışmalarımız diğer kurumlarla koordineli devam ediyor" bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Yeni Şafak
15:45 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 15:52 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Yemin törenindeki askerler.
Yemin törenindeki askerler.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri Dördüncü Kara Havacılık Alayı'nın Trakya bölgesine taşınacağını duyurdu. Askeri kaynaklar ayrıca düşen helikopterin motor testi sırasında kaza kırıma uğradığını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi, Fırat'ın Doğusuna operasyon, FETÖ ve PKK ile mücadele ile ilgili şu açıklama yapıldı:

  • * Fırat'ın Doğusuna harekat planı TSK tarafından tamamlandı.
  • * Son 3 haftada yapılan operasyonlarda 56 terörist etkisiz hale getirildi.
  • * FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam etmektedir. Son 7 ay içinde 1076 personel açığa alınmıştır.

Yeni askerlik sistemine dair taslak Erdoğan'a sunuldu

Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik sistemine ilişkin detayları da kamuoyuyla paylaştı.

  • Söz konusu değişikliğe dair çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği kaydedilirken, "Sistemle ilgili ilk taslak kabine toplantısında Cumhurbaşkanımıza sunuldu, çalışmalarımız diğer kurumlarla koordineli devam ediyor" bilgisine yer verildi.

Yeni askerlik sisteminde süre kısalacak mı?

Dövizle askerlik hizmetinde yaş sınırının kaldırıldığını, uzaktan eğitimle vatandaşların bulundukları yerlerden askerlik hizmetini yerine getirmelerine imkan sağlandığını bildiren Akar, "Vatandaşlarımızın eğitim durumları ile mesleki meşguliyetlerini dikkate alarak, herkesin en uygun zamanda askerlik görevini yapmasını sağlayacak şekilde, askerlik süresinin kısaltılması dahil, yeni askerlik sistemi üzerindeki çalışmalar da ilgili bakanlık ve kurumlarla yoğun bir şekilde devam etmektedir" ifadesini kullandı.


#İstanbul
#Helikopter
#Yeni askerlik sistemi
5 yıl önce
default-profile-img