|

MİT'in paketlediği FETÖ'cü Mersin'de görüntülendi

MİT Başkanlığınca, FETÖ'ye yönelik Ukrayna'da yapılan operasyonda yakalanan Salih Zeki Yiğit, Mersin'e getirildi. 'İş adamlarının sorumlusu musunuz?' sorusuna, "Bakacağız" diyen Yiğit, 'Neden kaçtınız?' şeklindeki soruya ise "Kaçmadım, iş için oradaydım" şeklinde yanıt verdi.

Yeni Şafak
20:37 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 20:43 - 15/07/2018 Pazar
IHA
MİT operasyonuyla Ukrayna'da yakalanan FETÖ mensubu, Mersin'e getirildi.
MİT operasyonuyla Ukrayna'da yakalanan FETÖ mensubu, Mersin'e getirildi.

FETÖ ile mücadele kapsamında yurt dışındaki operasyonlarına devam eden MİT, haklarında arama kararı bulunan iki örgüt elemanını daha yurt dışında yakaladı.

FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan'da, Salih Zeki Yiğit ise MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak dün öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a getirildi.

Ukrayna'da yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiğit'in, Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının sorumlusu olduğu belirlendi. İş adamlarından 'himmet' adı altında topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer ettiği tespit edilen Yiğit'in, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Kapatılan Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) üyesi de olduğu öğrenilen Yiğit hakkında, örgütün iş adamı yapılanmasına yönelik benzer içerikteki dosyalar kapsamında, 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğince 2 ayrı yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının sorumluluğunu yürüten Yiğit'in, iş dünyasına yönelik kentteki örgütsel toplantıları organize ettiği de ileri sürüldü.

"Kaçmadım, iş için oradaydım"

FETÖ zanlısı Yiğit, bugün uzakla Mersin'e getirildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirilen Yiğit, 'İş adamlarının imamı mısınız?' sorusuna "Bakacağız" derken, 'Neden kaçtınız' şeklindeki soruya ise "Kaçmadım, iş için oradaydım" diye yanıt verdi.

Yiğit'in, Mersin Emniyeti Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

#MİT
#Operasyon
#FETÖ
6 yıl önce