|

NATO'ya çok sert uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de var gücüyle mücadele ettiğini belirterek, “Ey NATO neredesin? Türkiye NATO üyesi değil mi? Afganistan’a çağırdın geldik. Somali’ye, Balkanlar'a geldik, şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye’ye gel” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 الأحد
Güncelleme: 02:06 - 11/03/2018 الأحد
Yeni Şafak
Mersin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşması sonrasında platforma gelen bir genç tarafından zeytin dalı hediye edildi.
Mersin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşması sonrasında platforma gelen bir genç tarafından zeytin dalı hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye üzerinden NATO’ya tepki gösterdi. NATO’nun çağrısıyla Türkiye’nin Afganistan, Somali ve Balkanlar’a gittiğini söyleyen Erdoğan, “Şimdi de ben çağırıyorum. 911 kilometre sınırı olan Türkiye tehdit altında. Niye gelmiyorsun? Samimi olun, dürüst olun. Üzerinize düşen görevi yerine getirin” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, AK Parti Mersin ve Antalya 6. Olağan İl Kongrelerinde konuştu. Gündeminde Suriye ve Zeytin Dalı Harekatı olan Erdoğan, harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3213 olduğunu açıkladı. Suriye üzerinden NATO’ya yüklenen Erdoğan, “Ey NATO neden gelmiyorsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: Şimdi buradan sesleniyorum. Ey NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz. NATO, Türkiye NATO’nun ülkesi değil mi? Neredesin? Afganistan’da NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin. Peki, Suriye’de? Suriye’de NATO üyesi olan ülkeler... Aslında kudretleri yetse kalkacaklar onlar açık net karşımıza dikilecekler.

SINIRIMIZ TEHDİT ALTINDA

Türkiye’nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Ama bizim isteğimiz şuydu. Afganistan’da çağırdın geldik, Somali’ye çağırdın geldik, Balkanlar’a çağırdın geldik. Şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye’ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırı olan Türkiye şu an tehdit altında, niye gelmiyorsun? İsim mi açıklayacağım, gel. Adil davranın, adil. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Bunlara da inanmıyoruz artık. Samimi, dürüst olun. Üzerinize düşen görevi de yerine getirin.


AFRİN’İ ALMAK 3 GÜNLÜK İŞTİ

Biz tek bir masum bile maddi manevi zarar görmesin diye kendi askerlerimizin hayatını riske atarken, teröristler gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, sivilleri katletmekten çekinmiyor. Eğer biz teröristler ve Suriye’de yaptıklarını gördüğümüz kimi ülkeler gibi, vicdanımızı, ahlakımızı, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin’i ele geçirmek, 3 günlük işti. Ama biz çok hassasız, Suriye’de Humus’un, Halep’in, Şam’ın o kenar mahallelerinin, Dera’nın, Rakka’nın Hama’nın, Deyrizor’un, İdlib’in nasıl yerle bir edildiğini iyi biliyoruz.

ONLAR GİBİ OLMAYACAĞIZ

Varil bombaları atıldığını, Irak’ta Musul, Bağdat, Felluce ve daha nice şehirlerin nasıl hoyratça enkaza çevrildiğini de çok iyi biliyoruz. Daha da ötesi bu şehirlerdeki yıkımın ve can kayıplarının öyle sadece çatışmayla açıklanamayacağının, bunun ötesinde kasıtlar olduğunun da çok iyi farkındayız. Ama biz onlar gibi olmadık, olmayacağız. Hem İslam dini hem de Türk kültürü gereği asla yıkmanın, yok etmenin peşine düşmedik. Millet olarak tarih boyunca hep kuruluşun, dirilişin, yaşatmanın peşinde koştuk.

İŞGAL GÜÇLERİNİ İYİ BİLİRİZ

Suriye’deki tek amacımız sınır boyunca terör örgütünü Suriye topraklarından söküp atmak. Böylece kendi güvenliğimizi temin etmenin yanında, yıllardır mağdur ve mazlum durumda olan Suriyeli kardeşlerimizin de huzur içinde yurtlarına dönebilmelerini sağlamaktır. Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz, yaptığımız bu. Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye’de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

SIRADA MÜNBİÇ, AYN EL ARAP TEL ABYAD VE KAMIŞLI VAR

Cerablus’u, Rai’yi, Azez’i, El Bab’ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin’i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz. Çünkü biz işgale değil, bizden el aman isteyen kardeşlerimizi terör örgütlerinden kurtarmaya ve kendilerine aydınlık bir gelecek kurma mücadelelerinde destek vermeye gidiyoruz. Amacımıza ulaştığımızda da asla oralarda kalmayacak, sınırlarımızın güvenliğini sağlama alarak kendi topraklarımıza döneceğiz.”

Afrin'de girdik giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada Afrin harekatına ilişkin son bilgileri verdi. 850 kilometrekare alanın kontrol altına alındığını hedefin ise 2 bin kilometrekare olduğunu söyleyen Erdoğan, harekat kapsamında şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3213 olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, “Afrin’e girdik, giriyoruz. Afrin alındığı anda sahiplerine teslim edilecek. Askerimizle iftihar ediyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin, Mehmetçiklerimizin, jandarmalarımızın, polislerimizin, güvenlik korucularımızın, Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşlerimizin her biri gösterdikleri cesaretle adeta analarından emdikleri sütü helal ettirmek için yarışıyorlar” diye konuştu.

#Somali
#NATO
#Türkiye
#Suriye
#Recep Tayyip Erdoğan
٪d سنوات قبل