|

Nuh burada ağlama anne

Sur’da şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir, Ordu'da toprağa verildi. Oğlunun tabutuna sarılan anneyi, şehidin hamile eşi teselli etti. Şehidin eşi, "Ağlama anne. Nuh'umuz burada" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2016 Thursday
Güncelleme: 01:51 - 7/01/2016 Thursday
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in cenazesi, memleketi Ordu'nun Akkuş ilçesinde toprağa verildi. Şehit Özdemir'in cenazesi, Samsun'daki evinin önünde gerçekleştirilen törenin ardından ilçeye bağlı Salman Mahallesi'ne getirildi. Buradaki törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, güvenlik görevlileri, çok sayıda vatandaş, protokol üyeleri ve askeri erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.



SENİ KAĞITTAN MI ÖPECEKTİM


Burada askerleri öpen şehidin annesi Esme Özdemir, “Şimdi seni kağıtlardan mı öpeceğim yavrum” diyerek duygularını dile getirdi. Esme Özdemir'in yanına gelen şehit eşi Leyla Özdemir karnını göstererek, “Ağlama anne. Nuh'umuz burada. Nuh geliyor” diyerek teselli etmeye çalıştı.







ANNEYE PARKASINI VERDİ


Törene katılan vatandaşlar, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Jandarma Yarbay Murat Yılmaz, şehit Özdemir için konuşma yaptı. Şehidin annesi Esme Özdemir'in, tören boyunca alandaki askerlerin ellerini tuttuğu gözlendi. Soğuk hava nedeniyle üşüyen şehit annesi Esme Özdemir'e bir subay parkasını ve eldivenlerini verdi. Cenaze namazının ardından şehit Nuh Özdemir'in cenazesi Elmalık Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Başbakan'dan konut talimatı


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in baba evinin yeniden yapılacağını söyledi. Kurtulmuş, “İnşallah Valilik, Başbakanlık adına en kısa zamanda bir ev yapacak. Ayrıca ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da yeni ev yapılması için talimat verdi.Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde kendisine ayrı bir konut tahsisi talimatı verdi.



Evinin önünde şehit edildi


PKK'lı teröristler Şırnak'ta göreve gitmek üzere evinin önünde bekleyen Uzman Çavuş Ramazan Emet'e ateş açtı. Ağır yaralanan Emet, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.





Şırnak'ta PKK'lı teröristler, göreve gitmek üzere evinin önünde bekleyen uzman çavuşu hedef aldı. Teröristlerin açtığı ateşte yaralanan Ramazan Emet (28) , kaldırıldığı hastanede şehit oldu.





Evli ve biri 2 aylık, diğeri 3 yaşında 2 çocuk babası şehit Ramazan Emet'in, Şırnak'ın merkez Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yaptığı öğrenildi. Şehidin acı haberi Afyon'daki ailesine verildi.



İKİ ÇOCUĞU YETİM KALDI


Emet'in emekli olan 61 yaşındaki babası Rüstem Emet, soğuk havaya rağmen taziyeleri dışarıda kabul etti. Şehit olan oğlunun askeri parkasını sırtına alan baba Emet'in, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştığı gözlendi. Öte yandan, Emet'in 2010 yılında Özlem Emet ile evlendiği ve evlendikten bir yıl sonrada göreve başladığı belirtildi. Şehit Emet'in 2 yaşında Yusuf isimli bir oğlunun ve henüz 4 aylık Hira Nur isimli bir de kızının olduğu aktarıldı.



Öğretmene PKK kurşunu





Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu kadın öğretmen evinde ağır yaralandı. Sur'da terör örgütü PKK mensuplarının uzun namlulu silahla ateş açması sonucu seken kurşun, söz konusu ilçeye yakın Yenişehir ilçesinde oturan kadın sınıf öğretmeni M.K'nın (51) 8'inci kattaki evinde bulunduğu sırada başına isabet etti. Ağır yaralanan M.K, hastaneye kaldırıldı. Öğretmenin hayati tehlikesi sürüyor. Öğretmenin komşusu Ayaz: “Bir gözünü kaybetmiş. Allah yardımcısı olsun, dua edeceğiz” dedi. M.K'nın evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi.



Komutanlar uğurladı


Sur'da şehit olan köy korucusu Mehmet Aygün (53) için Diyarbakır 'da askeri tören düzenlendi. Törende, 7. Kolordu Komutanı


Korgeneral İbrahim Yılmaz şehidin oğluAhmet Aygün'e sarılarak teselli etti. Aygün'ün naaşı Eğil'de toprağa verildi.





#Uzman Çavuş Nuh Özdemir
#şehit
#Esme Özdemir
#Leyla Özdemir
8 years ago