|

ODTÜ mescidi Şubat’ta hazır

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde bir süre önce gerginliğe yol açan yeni mescidin 20 gün içinde hizmete açılması planlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:30 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ODTÜ'de inşası süren mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor. ODTÜ'lü bazı öğrencilerin ibadet imkanlarının ihtiyacı karşılamadığı için daha büyük bir mescit yapılması talebi üzerine gerginlik yaşanmasına neden olan "Kıbrıs Baraka" adı verilen yapıda yürütülen mescit inşaatı sürüyor. Daha önce proje ofisi ve kütüphane arşiv alanı olarak kullanılan barakanın geçen yıl boşaltılmasının ardından, ağustos ayında ihaleye çıkılmış ve bir buçuk ay önce bir bölümü mescide çevrilmek üzere tadilata başlanmıştı. Kadın ve erkeklerin ibadetlerini yerine getirmesi için ayrı bölümlerin yapıldığı mescitte, her iki mekanın abdest alma yerleri hazırlandı, tuvaletler ve lavabolar tamamlandı.



İnşaat durdurulmuştu


ODTÜ'de öğrenciler, rektörlükten yeni bir alan istemiş, bu talebe karşı çıkan öğrenciler ise topladıkları imzalarla başlayan inşaatı durdurmuşlardı. Buna tepki gösteren bir grup, basketbol sahasında namaz kılınca gerginlik kavgaya dönüşmüştü.




#Orta Doğu Teknik Üniversitesi
#mescid
#ODTÜ mescidi
8 yıl önce