|

Oğlum gelecek diye kapıda bekledim

Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim’de yaşanan olaylarda yaşamını yitiren 5 kişinin yakınları Ramazan Bayramı’nı buruk geçirdi. Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, “Bu bayram gelip elimizi öpen yoktu, çok üzüldük. Oğlum gelecek diye kapıda bekledim. Bayramı bize zehir ettiler” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:09 - 19/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Diyarbakır ve Bingöl'de 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler ve sonrasında uğradıkları saldırılarda hayatlarını kaybeden 5 kişinin ailesi, Ramazan Bayramı'nı hüzünlü geçirdi. Diyarbakır'da geçen yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerinin evinde bayram sevinci yerine acı yaşanıyor.



İLK ZİYARETE O GELİRDİ


Yasin Börü ile yaşamını yitiren Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak'ın yakınları çocuklarından ayrı geçirdikleri ilk bayramın burukluğunu yaşadı. Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, bayram namazından sonra cemaatle bayramlaşmadan mezarlığa gittiğini ve gün boyunca gözyaşlarına hakim olamadığını anlattı. Bayramlarda evinin kapısını çalan, ilk ziyarete gelen


oğlunu bu bayramda da gözü kapıda beklediğini anlatan Gökgöz, daha çok üzülecekleri için bayramın gelmesini de istemediklerini aktardı.



BAYRAMI BİZE ZEHİR ETTİLER


Bayramın kendilerine zehir edildiğini ifade eden Gökgöz, “Bayram ziyareti için gelen akrabalarımızla birlikte ben, annesi, hanımı ağladık. Babaları hayatta olsaydı çocuklarını kucağına alıp severdi. Küçük torunum beni babası zannediyor. Bana her 'baba' dediğinde ben kendimden geçiyo-


rum” diye konuştu.



DEMİRTAŞ'A SESLENDİ


Gökgöz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da seslenerek “Senin de annen, baban var. Sen de çoluk çocuk sahibisin senin çocuğuna bir diken batsa 20 tane hastane dolaşırsın o gece yatamazsın sabaha kadar, ciğerimiz yanmış çocuklarımız öldü. Yarası olan biliyor yarasının ağırlığını. Bayramı bize zehir ettiler. Bu suçu işleyen herkesten davacıyız ve davamızdan vazgeç-meyeceğiz” dedi.



KARDEŞİMİN MEZARI BAŞINDA AĞLADIK


Riyad Güneş'in annesi Kıymet Güneş ise “Herkes bayram yaparken biz ne yaptığımızı bilmiyoruz. Biz ancak hakkımızı Allah'a bırakıp O'nun rahmetini bekleyeceğiz” dedi. Riyad Güneş'in kardeşi Nihat Güneş de bayram namazından sonra öğle vaktine kadar kardeşinin mezarının başından ayrılamadıklarını söyledi. Güneş, “Ramazan orucundan sonra Allahuteala'nın bize verdiği bu bayram sevincini gözyaşı içerisinde kabrinin başında geçirdik. Annemle beraber oturup ağlıyoruz” diye konuştu.



Katilleri keyif içerisinde




Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak ise geçen yıl Ramazan Bayramı'nı ailece hep beraber mutlu geçirirken, bu yıl oğlunun yokluğunda hüzünlü bir bayram yaşadıklarını anlattı. Dakak, şöyle konuştu: “Bu bayram hüzünlü geçti, benim çocuğumu öldürdüler. Öldüren kişi de şu an vicdan azabı çekiyor. O kadar insan öldürüldü, öldürten kişi şimdi keyif içindedir. Mezarının başında o kadar insanın orada olması dua etmesi benim için bir şerefti. Şehit edildi bana bir şeref bıraktı. Allah'a hamdolsun. Allah herkese böyle bir evlat nasip etsin.”




#Hasan Gökgöz
#Riyad Güneş
#Hüseyin Dakak
9 yıl önce