|

Oğlumla gurur duyuyorum

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Şükrü Ceylan'ın cenazesi, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2016 mardi
Güncelleme: 23:17 - 27/06/2016 lundi
Yeni Şafak

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan 34 yaşındaki şehit Ceylan'ın naaşı, helallik alınması için Etiler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada baba Muhittin ve anne Dudu Ceylan'ı, sağlık ekipleri ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından cenaze, Nur Cami ve Külliyesine götürüldü. Şehidin babası Muhittin, annesi Dudu, eşi Büşra Ceylan ve kardeşleri burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Ceylan, “Kuzum gurur duyuyorum seninle. Bayrağı severdin, bayrağın da güzelmiş. Oğlum vatan için canını verdi” diye ağıt yaktı. İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından bir süre top arabasında taşınan şehit astsubay üstçavuş Şükrü Ceylan'ın cenazesi, Kırıkkale Şehitliğinde defnedildi.







Mehmet'im şehit düştü


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Babası 7 yıl önce vefat eden şehidin annesi Havva Aslangiray, kızları Sümeyye ve Fatma'yı yanına alarak “Benim oğlum çok yakışıklıydı. Mehmet'im şehit düştü” diyerek ağıt yaktı.



Düğününü göremedi



Astsubay Şükrü Ceylan ile aynı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in cenazesi ise, memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Filiz, babası Hüseyin Akın ve kız kardeşi Yeliz Aytemiz ile nişanlısı Özdeyiş Akbal, tören alanında güçlükle ayakta durdu. Anne Aytemiz, “Oğlum. Güzel oğlum. 'Ben milletim için askerlik yapacağım' diyordu. Bir ay sonra oğluma düğün yapacaktık. Düğünü göremedi” dedi




#Şükrü Ceylan
#Diyarbakır
il y a 8 ans