|

Peri Bacaları’nda mükemmel sezon

Kapadokya’da bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden izleme fırsatı veren sıcak hava balon turlarına geçen yıl katılan 537 bin 500 turist ekonomiye 70 milyon avro katkı sağladı. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Durmaz, “2018 yılı, balon sektörü açısından mükemmel geçti” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/01/2019 Salı
Güncelleme: 04:42 - 8/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Bölgede faaliyet gösteren 25 firmanın düzenlediği turlarla balonlar, sabahın ilk ışıklarıyla gökyüzüne yükseliyor.
Bölgede faaliyet gösteren 25 firmanın düzenlediği turlarla balonlar, sabahın ilk ışıklarıyla gökyüzüne yükseliyor.

Son yıllarda Kapadokya turizminin lokomotifi haline gelen balon turları, bölgenin doğal güzelliklerini görmek için gelen yerli ve yabancı turistlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Hava koşullarının elverişli olduğu günlerde sabahın erken saatlerinde peş peşe yükselen balonlar, bölgenin eşsiz manzarasına ayrı bir ahenk katıyor.

Bölgede faaliyet gösteren 25 firmanın düzenlediği turlarla balonlar, sabahın ilk ışıklarıyla gökyüzüne yükseliyor. Aynı anda 100 balonun uçuşuna izin verilen bölgede, günün ilerleyen saatlerinde talep ve hava şartlarına bağlı olarak 50 balon daha havalanabiliyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Kapadokya’yı ziyaret eden turistlerin katıldığı aktivitelerin başında gelen sıcak hava balon turları turizmin yanı sıra istihdam ve ekonomiye de önemli katkı sağlıyor.


GEÇEN YIL 230 GÜN UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) verilerinden derlenen bilgiye göre, 2018 yılında sıcak hava balon turuna katılan turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 63 artış göstererek 537 bin 500 kişiye ulaştı. Bu sayede, ekonomiye yaklaşık 70 milyon avro katkı sağlandı.

Geçmiş yıllara kıyasla yoğun talep gören sıcak hava balonları, 2018 yılı boyunca havanın müsait olduğu 230 gün uçuş gerçekleştirdi. Turlara en çok talep ise ekim ayında görüldü. Ekim ayında turlara 65 bin 604 turist katıldı.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, farklı ülkelerde yapılan balon uçuşları arasında en yoğun talebin Kapadokya’da olduğunu belirterek, “2018 yılı turizm açısından ve Kapadokya’daki balon sektörü açısından çok mükemmel geçti. Bölgeye gelen misafirlerin yüzde 90’ı balona binmek istiyor. Balon önemli bir sektör oldu. Ekonomiye büyük katkı sağlıyor, aynı zamanda bölgede istihdam oluşturuyor” dedi.

#Kapadokya
#Peri Bacaları
#Turizm
#Mustafa Durmaz
5 yıl önce