|

Pertek Kalesi Tunceli’nin turizm merkezi olacak

Tunceli Pertek’te, bir tepenin üzerine inşa edilen ve bölgenin Keban Baraj Gölü'nün suları altında kalmasıyla ada görünümüne kavuşan Pertek Kalesi, güzel manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Yontma taşların arasına kondurulmuş kırmızı sert tuğlaları ve serpiştirilmiş mavi çinileriyle kaledeki tarihi güzellikler, vatandaşların yanı sıra fotoğraf sanatçılarını da cezbediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Pertek Kalesi
Pertek Kalesi

Tunceli'nin Pertek ilçesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Pertek Kalesi, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor. Yapılış tarihi bilinmeyen ve Osmanlı Devleti'nin de bir dönem kullandığı kale, ilçenin en önemli değerlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

Murat Nehri'nin kıyısındaki tepenin üzerine inşa edilen ve bölgenin Keban Baraj Gölü'nün suları altında kalması nedeniyle ada görünümüne kavuşan Pertek Kalesi, tarihi misyonu ve bulunduğu alanın doğal güzelliği dolayısıyla ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerini adeta büyülüyor.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Elazığ ve Pertek ilçesi arasında ulaşımı sağlayan feribotun yolcularına da eşsiz güzellikler sunan mavi renkli suların ortasındaki kale, ilgi odağı oluyor. Yontma taşların arasına kondurulmuş kırmızı sert tuğlaları ve serpiştirilmiş mavi çinileriyle dikkati çeken kaledeki tarihi güzellikler, vatandaşların yanı sıra fotoğraf sanatçılarını da cezbediyor.


Kalede, turizmin daha fazla canlandırılması amacıyla Tunceli Valiliği desteğiyle Pertek Kaymakamlığı ve Pertek Belediyesi’nce yürütülen proje kapsamında tekne iskeleleri kurularak, restoran ve kafeler inşa edilecek. Bu çalışmalar sonrası turistlerin ziyaretine açılacak kalenin, bölge turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Elektrik ve su baraj altından

Kalede devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, yaklaşık 4 yıl önce kalede restorasyon çalışmasının yapıldığını söyledi. Kaleyi turizme açmak için tüm gayreti gösterdiklerini anlatan Vural, “Kaleye güzel iskeleler, restoran ve kafeler yapacağız. Kalenin elektriğini ve suyunu, baraj altında geçirerek götürüyoruz” dedi. Vural, elektrik sorunu giderildikten sonra kalenin gece ışıl ışıl parlayacağını belirterek, kaledeki yürüyüş yollarından oturma alanlarına birçok sorunu gidereceklerini söyledi.

#Tunceli
#​Pertek Kalesi
#Keban Baraj Gölü
6 yıl önce