|

Polis yalanıyla yaşlı kadını 1 milyon lira dolandırdılar: Evini de sattıracaklardı

İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, telefonla aradıkları 72 yaşındaki kadının 1 milyon lirasını dolandırdı. Birkaç gün sonra tekrar aradıkları kadının evini de sattırmaya çalışan şüpheliler, evin parasını almaya geldiklerinde suçüstü yakalandı.

10:39 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 10:50 - 11/03/2021 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen vatandaşlar kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcıların ağına düşmeyi sürdürüyor. 72 yaşındaki A.N.G., 4 Mart'ta kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, ev telefonunu arayarak banka hesabındaki parasının yurt dışına transfer edilmek istendiğini, son anda durumu engellediklerini, kendisiyle iş birliği yapmasını istediğini aktardı.

  • Bankayı arayıp hesabındaki 1 milyon lirayı çekeceğini söyleyen A.N.G., ertesi gün bankadan çektiği parayı bir poşete koyarak kendisine belirtilen Kağıthane Hürriyet Mahallesi'nde bir kişiye parayı verdikten sonra dolandırıldığını anlayıp durumu polise bildirdi.

Polislerle iş birliği yaparak yakalattı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olaya ilişkin çalışma başlattı. A.N.G'yi 7 Mart'ta tekrar arayan şüpheliler, yaşlı kadına evini de sattırmaya çalışması üzerine polis ekipleri, dolaylı müzakere yürüttü. Polisin yönlendirmesiyle teklifi kabul eden yaşlı kadın, bir gün sonra şüphelilere sattığı evin parasını Beşiktaş'ta belirledikleri adreste teslim edeceğini bildirdi.

  • Buluşma noktasında önlem alan polis, içi boş poşeti teslim alan 3 kişiyi suçüstü yakaladı. Şüpheli Erdal A. (20), Halil A. (27) ve Yakup A. (20) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.



#dolandırıcılık
#İstanbul
#telefon dolandırıcılığı
3 yıl önce