|

Rabia Naz için miting düzenledi

Giresun’da yaşayan Şaban Vatan, 11 yaşındaki kızı Rabia Naz’ın ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması için miting yaptı.

Haber Merkezi
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:22 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Şaban Vatan, sesini duyurmak için miting düzenledi.
Şaban Vatan, sesini duyurmak için miting düzenledi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 7 ay önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın (11) ölümündeki sır perdesinin aydınlatılmasını isteyen babası Şaban Vatan, sesini duyurmak için miting düzenledi. Mitinge çok sayıda vatandaşın yanı sıra ellerinde ‘Rabia Nazlarımızın kanı yerde kalmasın’, ‘Adalet istiyoruz’, ‘Ülkemizde kız çocuklarına ne oluyor?’ yazılı dövizlerle taşıyan Rabia’nın sınıf arkadaşları da katıldı. Baba Şaban Vatan, kızının öldürüldüğünü öne sürerek, olayın örtbas edilmeye çalışıldığını öne sürdü. Vatan, “Olayın ardından bütün bulguları inceledim. Kızım trafik kazası geçirmiş. Ancak geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak bir kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak kızımı ölüme terk ettiler. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü” diye konuştu. Anne Atika Vatan da “Kızımın katilleri hala sokaklarda dolaşıyor. Rabia’nın katillerinin bulunmasını istiyoruz” dedi.


Miting alanında elinde Rabia’nın fotoğrafının bulunduğu üzerinde ‘Rabia Naz Vatan’a ne oldu? Faillerini istiyoruz!” yazılı afiş taşıyan sınıf arkadaşı Emine Ergin de gözyaşlarına hakim olamadı. Rabia’nın ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp raporunda, ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

#Rabia Naz
#Giresun
6 yıl önce