|

Sahte içki imalathanesi patladı

Büyükçekmece’de 4 katlı bir binanın alt katındaki sahte içki imalathanesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Biri ağır 2 kişinin yaralandığı patlama bir km. öteden hissedildi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Patlama sonrası alt katı alevler sardı. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.
Patlama sonrası alt katı alevler sardı. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.

İstanbul Büyükçekmece'deki 4 katlı bir binanın giriş katında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Güzelce Mahallesi Hayat Caddesi'ndeki binada yaşanan patlamanın sahte içki yapımı sırasında meydana geldiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği patlama sonrası binanın dış cephesi ve daire camları adeta tuzla buz oldu. Apartmanın avlusunda bulunan bir araçta da ağır hasar meydana geldi.

BİR KİLOMETRE ÖTEDEN HİSSEDİLDİ

Patlama sonrası olay yerine gelerek bilgi alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, olay sonrasında açıklamalarda bulundu. Saat 10.00 sıralarında meydana gelen patlamanın sahte içki üretiminde kullanılan alkolün sıkışmasından kaynaklandığını söyleyen Akgün, "Çok büyük bir patlamaydı. Buradan 1 kilometre uzaktaki belediyenin garajı bile sallandı" dedi. Akgün, binada oturulup oturulamayacağına kolon ve kirişlerde yapılacak inceleme sonucu karar verileceğini de sözlerine ekledi.

  • Haberimiz yoktu
  • Bina sahiplerinden Emrah Güder büyük bir gürültü duyduklarını, ardından yanan evde bulunanları dışarıya çıkardıklarını söyledi. Kendilerinin yanı sıra apartmanın birinci katında oturan ve yaralanan amcası İhsan Güder’in de eski eşya ve malzeme deposu olarak kullandığı binanın zemin katından alevlerin yükseldiğini aktaran Güder, “Biz de polisten öğrendik, kazan, etiketler ve şişe varmış. Bu bizim bildiğimiz bir şey değildi. Aile apartmanı olduğu için amcam ve arkadaşları vardı” diye konuştu.

#Büyükçekmece
#Sahte içki
#Patlama
#İmalathane
5 yıl önce