Sapanca Gölü için yeni proje: Kıyıdaki 97 kaçak iskele kaldırılacak göl çevresi doğal yapısına kavuşacak

Halil Akkoç
13:03, 11/06/2025, Çarşamba
Yeni Şafak
Sapanca Gölü için yeni proje: Kıyıdaki 97 kaçak iskele kaldırılacak göl çevresi doğal yapısına kavuşacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek düzenleme ile Sapanca Gölü kıyısındaki yapı ihlallerine son verecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sapanca Gölü kıyısındaki kaçak yapıların kaldırılarak göl çevresini rahatlatacak yeni projenin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, "Sapanca Gölü’müz nefes alacak. Koruma ve İhya Projemiz ile gölü çevreleyen kaçak yapıları ve iskeleleri kaldırıp doğal dokuyu ortaya çıkaracağız. Sapanca Gölü'müzün ekolojik dengesini korurken yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlarımızı da doğayla buluşturacağız" mesajını verdi.

/media/image/placeholder/no-image-placeholder.svg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek düzenleme ile Sapanca Gölü kıyısındaki yapı ihlallerine son verecek. Gölün kıyı şeridindeki kaçak 97 iskele kaldırılacak. Böylece göl çevresi doğal yapısına kavuşacak ve mevcut yürüyüş yolu yeniden düzenlenecek. 2 etaplı düzenleme kapsamında toplam 25 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu vatandaşların kullanımına sunulacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sapanca Gölü’müz nefes alacak. Koruma ve İhya Projemiz ile gölü çevreleyen kaçak yapıları ve iskeleleri kaldırıp doğal dokuyu ortaya çıkaracağız. Sapanca Gölü'müzün ekolojik dengesini korurken yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlarımızı da doğayla buluşturacağız” mesajına yer verdi.

“TEMEL UNSURUMUZ SAPANCA GÖLÜ'NÜN EKOLOJİSİNİ KORUMAK”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Proje Geliştirme Şube Müdürü Gökhan Pehlivan, “Temel unsurumuz Sapanca Gölü'nün ekolojisini korumak ve içme suyu havzası niteliğini sürdürebilmek. Projemizin bir diğer amacı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteğiyle kamusal alanda var olan kaçak yapıların önüne geçmek" dedi.

VATANDAŞLARDAN DÜZENLEMEYE DESTEK

Sapanca Gölü kıyısında yapılacak düzenlemeye vatandaşlardan da destek geldi. Sakarya'da yaşayan Eda Sarıca Başer, projenin gerekliliğine vurgu yaparak, "Aslında Sapanca Gölü için olması gereken ve geç gelen bir çalışma. Burada daha fazla yürüyüş ve oturma alanları olması bizim için büyük bir avantaj olacak. Biraz daha denetim çalışması yapılmalı. Yürüyüş alanlarını bizlere bırakmalılar” dedi. Bir diğer vatandaş ise "Sapanca Gölü, Sakarya için büyük bir değer. Bungalov ve türevleri gibi yapılar göle erişimi daha da kısıtlıyor. Bu sebeple göle ulaşabilecek birkaç noktamız oluyor. Bu proje ile gölün halka tam anlamıyla sunulacak olması beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

SAPANCA’NIN DOĞAL GÜZELLİĞİNİ KORUYACAK PROJE

Bakan Kurum, geçtiğimiz günlerde pilot uygulaması Sakarya’da başlatılan Depozito Yönetim Sistemi’nin tanıtım toplantısında Sapanca Gölü Projesi’nin detaylarını anlatmıştı. Konuşmasında Sapanca Gölü etrafında plan hükümleri doğrultusunda yapılmamış birçok kaçak yapı olduğunun altını çizen Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Bu yapılar Sapanca'mızın doğal güzelliğini tehdit ediyor. Böylesi güzel bir gölü korumak, çocuklarımıza, gelecek nesillerimize bir miras olarak bırakmak zorundayız. Burada vatandaşlarımızı, esnafımızı mağdur etmeden ama Sapanca'nın güzelliğini de koruyacak, güzelliğine güzellik atacak bir çevre-doğa projesini gerçekleştiriyor olacağız. Kenarında yürüyüş yollarıyla, dinlenme alanlarıyla, parklarıyla, bahçeleriyle buradaki ekolojik yaşamın sürdürüldüğü, buradaki biyolojik çeşitliliğin korunduğu bir projeyi Sakarya'mıza kazandıracağız. "


Bakan Kurum'dan Hassa paylaşımı: Devlet bize ev değil yuva içinde yuva yaptı
Gündem
Bakan Kurum'dan Hassa paylaşımı: Devlet bize ev değil yuva içinde yuva yaptı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026