|

Skuter merakı iki arkadaşı ölüme götürdü: 30 metrelik fren izi

Antalya'daki skuter kazası 2 lise öğrencisini hayattan kopardı. Orta okuldan bu yana sınıf arkadaşı olan Ada Kayahan ile Mahmut Yağız Balcı, gece saatlerinde kiraladıkları skuter ile eve dönüyorlardı. Bu sırada karşıdan karşıya geçmek isteyen gençler, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

01:22 - 24/10/2022 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 24/10/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
​Skuter merakı iki arkadaşı ölüme götürdü.
​Skuter merakı iki arkadaşı ölüme götürdü.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde otomobilin çarptığı skuterdeki 2 lise öğrencisi hayatını kaybetti. M.C.G'nin kullandığı 07 BBS 63 plakalı otomobil, önceki gece saatlerinde Portakal Çiçeği Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Ada Kayahan (18) ile Mahmut Yağız Balcı'nın (18) bulunduğu skutere çarptı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

AİLESİ VE ARKADAŞLARI GÖZYAŞINA BOĞULDU

Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Kayahan ve Balcı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gencin cenazesi daha sonra Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayı haber alan gençlerin yakınları ve arkadaşları, Adli Tıp Kurumu önüne koştu. Cenazeler gözyaşları arasında teslim alındı.

Oğlunun cenazesini almaya gelen Ela Balcı ayakta durmakta güçlük çekerken, acılı aileyi yakınları teselli etti. Ada Kayahan’ın Manavgat ilçesi Ahmet Mahallesi’nde toprağa verileceği, Mahmut Yağız Balcı’nın ise Kurşunlu Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi.

30 METRELİK FREN İZİ

Kaza yerindeki parçaları belediyenin temizlik görevlileri tarafından temizlendi. Diğer yandan kazanın yaşandığı yerde, skuterdeki ikiliye çarpan aracın yaya geçidi sonrası başlayan fren izlerinin 20-30 metre sonra otobüs durağı önünde sona erdiği görüldü. Ortaokuldan bu yana sınıf arkadaşı olan lise son sınıf öğrencisi Kayahan ile Balcı'nın, dershane çıkışında birlikte vakit geçirdikten sonra skuter kiraladıkları ve eve dönüş yolunda kazanın meydana geldiği öğrenildi.

#Antalya
#Skuter
#Kaza
2 yıl önce