|

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde art arda iki deprem oldu

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 4,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından 4,3 şiddetinde ikinci bir deprem daha oldu. Depremlerle ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada ise depremin ardından vatandaşların sosyal medyada dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemesini gerektiğini ifade edildi. Deprem sonrası geceyi sokakta geçiren Balıkesirlilere, belediye tarafından gece boyu çorba ikram edildi. Yaşanan deprem sonrası gece boyu bölgede en büyüğü 3,2 büyüklüğünde, 51 artçı sarsıntı meydana geldi.

23:20 - 10/12/2019 Salı
Güncelleme: 06:21 - 11/12/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Balıkesirliler geceyi sokakta geçirdi.
Balıkesirliler geceyi sokakta geçirdi.

Balikesir'in Altieylül ilçesinde saat 23:14'te, 4.6 büyüklüğünde deprem oldu.

Bu depremin ardından 4,3 şiddetinde ikinci bir deprem daha oldu.

AFAD ilk depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıkladı. İkinci depremin derinliğini ise 11,28 olarak bildirdi.

Bakan Ersoy'dan deprem açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: Eğitime ara verilmeyecek

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentte meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, yarın okulların açık olacağını herhangi bir tatilin söz konusu olmadığını söyledi.
  • Yılmaz,yaptığı açıklamada, kendisinin de balkonda otururken depreme yakalandığını belirtti.
  • Depremin ardından artçı depremlerin olduğunu ama vatandaşların hissetmediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
  • "Büyükşehrimizin jeoloji uzmanı bize bunun sönmüş bir deprem hareketi olduğunu söyledi. Uzmanımız 'vatandaşlarımız herhangi bir panik yapmasın. Eğer evlerinde herhangi bir olumsuzluk yoksa herkes evine gidebilir' dedi. AFAD da yaptığımız toplantıda da bu olay 00.30'a kadar netleştiğinden dolayı okullarımız yarın eğitim öğretime devam edecek. Şehrimizde her şey normal, bizim için pozitif düşünen ve endişelenen herkese çok teşekkür ederiz."

Valilikten açıklama

Balikesir Valiliği, yaşanan depremin ardından vatandaşların sosyal medyada dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemesini istedi.

Balıkesir Valiliği depremin ardından bir uyarı yayınladı. Uyarıda, "Balıkesir’de merkez üssü Altıeylül ilçemiz olan bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım ve hasar söz konusu değildir. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor. Balıkesir’de 20’ye yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Deprem nedeniyle şu an için hastanelerimizde herhangi bir vatandaşımız mevcut değildir. Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tüm ekiplerimizle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur. Tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileriz" denildi.

BALIKESİRLİLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYOR


Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde meydana gelen şiddetli depremin merkez üssü Akçaköy kırsal mahallesinde vatandaşlar geceyi sokakta yaktıkları ateşin başında geçiriyor.

Kandilli Rasathanesi tarafından 4.6 büyüklüğünde açıklanan merkez üssü Akçaköy kırsal mahallesi olan depremin artçıları devam ederken, vatandaşlar da geceyi evlerinin önünde geçiriyor.Bazı mahalle sakinleri evlerinin önünde yaktığı ateşin başında beklerken, bazı vatandaşların ise soğuktan korunmak için evlerinden çıkmadığı görüldü.

Muhtar Şerafettin Demirci: "Can ve mal kaybımız yok"

Depremin merkez üssü olan Altıeylül ilçesi Akçaköy kırsal mahallesi muhtarı Şerafettin Demirci deprem sonrasında mahallelerinde can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Demirci, "Yaşanan depremin ardından hafif yollu bir telaş oldu, herkes meydanlara koştu. Arkasından ikinci bir deprem daha geldi. Bu sefer biraz daha heyecan arttı. Allah’tan bir kaybımız yok bir yıkım olmadı. Çok şükür Rabbime inşallah bundan sonra da olmaz. İlk belirlemelere göre evlerde bir kaç çatlak varmış. Bu yerleri gittik dolaştık, öyle korkulacak bir şey yok" diye konuştu.

Alaattin Cem: Can mı kıymetli mal mı?

Akçaköy Kırsal Mahallesi sakinlerinden Alaattin Cem deprem anında yaşadıkları hakkında şunları söyledi: "Saat 23.13’de ilk deprem oldu. Benim evim iki katkı kargir olduğundan çok sallandı. Belki de çatlak, patlak var ama korkudan bakamıyoruz. Az önce anons ettiler evimize girmedik, burada ateş yaktık, ateşin başında oturuyoruz. Yapılan anonsta artçı deprem olur, yıkılma riski daha çok olur diye bize evlerimize girmememizi söylediler. Şimdi internetten bakıyoruz gece saat 04.00’de çok kuvvetli deprem olacak diye söylüyorlar. Biz de bunun için evlerimize girmekten korkuyoruz. Komşularımızın kimisi arabanın içinde yatıyor, kimimiz ateşin başındayız. Bekleyeceğiz. Can mı kıymetli, mal mı kıymetli."

Ayşe Barbar: Ateşin başında bekliyoruz

Akçaköy Kırsal Mahallesi sakini Ayşe Barbar ise depremden sonra yaşadıklarını anlatarak, "Eşim arabanın içinde yatıyor. Biz çok korktuk. Ben şeker hastasıyım. Neredeyse elim ayağım 1 saat titredi. Ondan sonra dışarıya çıktık, yapacak hiç bir şeyimiz yok. Korkumuza burada ateş yaktık, ateşin başında bekleyeceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yılmaz: Gece boyu çorba ikramı olacak


  • Şu anda herhangi bir şekilde evine girmek istemeyen vatandaşlarımıza barınmak için belediyemiz ait olan farklı noktalarda ve çocuk köyümüz de çorba ikramında bulunuyoruz. Şu anda her şey normal" dedi.

51 artçı daha

  • Balıkesir'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.23.24'teki 4,3 ve 23.46'daki 4,0 şiddetindeki depremlerin ardından, son verilere göre en büyüğü 3,2 büyüklüğünde, 51 artçı sarsıntı meydana geldi.

#Deprem
#Balıkesir
#Açıklama
4 yıl önce