|

Suyla ilgili sıkıntı yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajlarda su seviyesinin şu anda iyi durumda olduğunu belirterek, “Su düşüktü, yağışlarla birlikte yüzde 40’a yükseldi. İnşallah bu, mart ve nisan yağışlarıyla daha da yükselecek. Yani şehirlerin içme, kullanma ve sanayi suyuyla ilgili bir sıkıntı yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:23 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Eroğlu, barajlarda su seviyesinin şu anda iyi durumda olduğunu belirtti.
Bakan Eroğlu, barajlarda su seviyesinin şu anda iyi durumda olduğunu belirtti.

İstanbul barajlarında doluluk oranı geçen yıl bu günlerde yüzde 85.75’di. Bugün ise yüzde 75.35 olarak ölçüldü. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Türkiye’de ve İstanbul’da su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına dair merak edilenlere cevap verdi. Ülke genelinde geçen yıl yağışlarda büyük azalma olduğunu söyleyen Eroğlu, bu yılın ilk iki ayında ise Türkiye geneline iyi yağış düştüğüne dikkati çekti.

DAMLA SULAMA TERCİH EDİLMELİ

"İnşallah bu sene yağışlar toparlayacak, öyle ümit ediyorum" diyen Eroğlu şöyle devam etti: "Ama şu anda tedbirlerimizi de aldık. Birlikte, el ele vererek inşallah bu yıl sıkıntıyı aşacağız. Allah’a şükür zirai kuraklık kalmadı." Eroğlu, sulamayla ilgili yaşanan sıkıntıları çözmek adına da çalışma yürüttüklerinin vurgulayarak, vahşi sulama yerine damla ve yağmurlama sulama sistemlerinin tercih edilmesi gerektiğine işaret etti.


TASARRUF YAPILMALI

Bakan Eroğlu, 20017’nin sonbahar mevsiminde Türkiye genelinde yağışların çok az düştüğünü ancak son yağışlarla birlikte herkesin yüzünün güldüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Barajlarda su seviyesi şu anda iyi durumda. Su düşüktü, yağışlarla birlikte yüzde 40’a yükseldi. İnşallah bu, mart ve nisan yağışlarıyla daha da yükselecek. Yani şehirlerin içme, kullanma ve sanayi suyuyla ilgili bir sıkıntı yok. Bazı bölgelerde sulama suyunda da sıkıntı yok.” Eroğlu, suyun önemine dikkati çekerek, tüm vatandaşların ve özellikle de çiftçilerin suyu kullanırken tasarruf yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

#Şanlıurfa
#Su
#Baraj
6 yıl önce