Taksim değnekçileri cezasız kalmadı: Kaldırım eşkıyası yakalandı, ceza üstüne ceza yağdı

17:20, 03/08/2020, PazartesiG: Güncelleme: 17:32, 03/08/2020, Pazartesi
IHA
Taksim değnekçileri cezasız kalmadı: Kaldırım eşkıyası yakalandı, ceza üstüne ceza yağdı
Taksim'de sürücülerden park ücreti adı altında zorla para alan değnekçilerden Aşkın A. gözaltına alındı.

İstanbul Taksim’de geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın kendisinden park ücreti isteyen değnekçi tarafından bıçaklanmasının ardından bölgedeki değnekçi işgali devam ediyor. Son olarak bugün sabah saatlerinde belediyeye ait yol üstü parkları mesken edinen değnekçiler, araçlarını park eden vatandaşlardan ücret alırken görüntülenmişti. Tepki toplayan olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, park ücreti adı altında sürücülerden zorla para alan Aşkın A. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Beyoğlu Taksim’de geçtiğimiz günlerde yol üstüne aracını park eden Volkan Hacısüleymanoğlu, park ücreti isteyen değnekçi ile aralarında çıkan kavga sonucu bıçaklanmıştı. Olay sonrası Hacısüleymanoğlu’nun hastaneye kaldırılmış, Beyoğlu polisi tarafından kısa sürede yakalanan zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ekipler yakalanması için çalışma başlattı

Olayın ardından yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Taksim ve çevresindeki belediyeye ait park yerlerinde değnekçi işgali devam ediyordu. Son olarak bugün sabah saatlerinde belediyeye ait yol üstü parkları mesken edinen değnekçiler, araçlarını park eden vatandaşlardan ücret alırken görüntülenmişti. Tepki toplayan olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, park ücreti adı altında sürücülerden zorla para alan Aşkın A. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/03/05/27/resized_804d5-f5386361resized_b3ec8c679cfb2a081210_04.jpg

Ceza üstüne ceza yağdı

Adli işlem yapılması için Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Karaköy Polis Merkezi Amirliğine teslim edilen şahsa taşıt
yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmak, karayolu yapısı üzerine araç veya yaya trafiğini güçleştirecek, tehlikeye sokacak yada engel oluşturacak hareketlerde bulunmak maddelerine istinaden toplamda altı adet idari cezai işlem uygulandı.

  • Öte yandan, polis ekipleri vatandaşlardan park ücreti alırken kameralara yansıyan değnekçinin yakalanması için ise çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026