|

Terör köprüsü

Van’ın Çatak ilçesinde yerleşim yeri bulunmayan Körüklü Vadisi’nde DBP’li belediye döneminde yaptırılan köprü, “PKK’lı teröristler için yapıldığı” gerekçesiyle yerinden söküldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Terör köprüsü
​Terör köprüsü

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Körüklü Vadisi’nin çıkışındaki Çatak Çayı’na DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 450 bin lira harcanarak yaptırılan köprü, İçişleri Bakanlığı’nca “Belediye Başkan Vekili” olarak görevlendirilen Kaymakam Hacı Asım Akgül’ün talimatıyla kaldırıldı. Köprünün kaldırılması işlemini yerinde takip eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, yaptığı açıklamada, Körüklü Vadisi’nde herhangi bir vatandaşın yaşamadığını ve yerleşim yerinin bulunmadığını söyledi.

PKK TALİMATIYLA YAPMIŞLAR

“Çünkü bu köprü direkt teröristlerin talimatı ile yapılmış.” diyen Akgül, “Körüklü Vadisi zaten bizim bölgemizde terörün yuvalandığı bir vadi. Yerleşim alanı yok. Herhangi bir vatandaşımız yaşamıyor. Maalesef vatandaşlarında talebi olmadan yaklaşık 450 bin liralık bir maliyetle fotoğraf çekmelik güzel bir köprü yapmışlar.” ifadesini kullandı.

#Körüklü Vadisi
#PKK
#Hacı Asım Akgül
#Van
7 yıl önce