|

Terörün kökünü kazıyacağız

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kuvvet komutanları ile birlikte Suriye sınırındaki Karkamış’a gitti. Bayram namazını Karkamış’ta kılan Akar bölgede görevli askerlerle bayramlaştı. Burada konuşan Akar, “Bütün teröristler bitinceye kadar mücadele devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2016 Salı
Güncelleme: 23:54 - 12/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesine gitti. Akar, Kaynak ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Merkez Camisi'nde bayram namazı kıldı. Arından Soylu Karakolu'nu ziyaret etti. Burada bayramlaştığı askerlerle birlikte yemek yiyen Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan askerleri tebrik etti.



ASKERLERE FIRAT TEBRİĞİ


Askerlerle sohbetinde bütün komutanların gece gündüz görev ve faaliyetlerin en iyi şekilde sürdürülmesi için çalışmalarına devam ettiğini anlatan Akar, şunları kaydetti: “Yaptığımız mücadele son derece haklı bir mücadele. Biz burada hudutlarımızı korumaya çalışıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü korumaya çalışıyoruz. Burada yaşayan insanların rahat ve huzur içerisinde yaşamalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onların bayramlarını huzur ve güven içerisinde idrak edebilmeleri için çalışıyoruz. Bunda sizlerin payı çok büyük. Bu konuda her türlü dikkati göstermek suretiyle kimseye zarar vermeden teröristle mücadelemizi sürdüreceğiz. En son terörist yok oluncaya kadar, etkisiz hale gelinceye kadar Doğu'da, Güneydoğu'da ve bulunduğumuz bölgedeki mücadelemizi anlı ve şanlı şekilde sürdüreceğiz.






MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZ


Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten ve bilmemezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada attığımız her adımın her sayfa ve cümlesini izah edebiliriz. İnsanlığa, hukuka uygun, tarihimize ve kültürümüze uygun, yüzümüz ak, alnımız açık. Sizler de gerçekten çok büyük fedakarlık ve gayret gösteriyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi en içten duygularımla kutluyorum. Hepinize kazasız belasız bir görev diliyorum. İnşallah bunu en kısa sürede başaracaksınız.”







Yemek dağıttı


Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kuvvet komutanları ile birlikte bayram namazının ardından ilçe merkezinde kesilen kurban etlerinden yapılan kavurma ve pilavı dağıttı. Ardından Soylu Karakolu'nu ziyaret eden Akar, burada bayramlaştığı askerlerle birlikte yemek yedi. Akar, Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan askerleri tebrik etti.


#Hulusi Akar
#Karkamış
#Veysi Kaynak
#Fırat Kalkanı
8 yıl önce