|

Törene şehit babasının üniformasıyla katıldı

Giresun'da Çaldağ Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Çalışkan için tören düzenlendi. Şehit askerin naaşı, defnedilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi. Şehidin kızı Hale Nur Çalışkan, törene babasının askeri üniformasıyla katılması görenleri duygulandırdı.

Yeni Şafak
11:04 - 7/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 7/05/2016 Cumartesi
AA
Şehidin kızı, törende babasının üniformasını giydi.
Şehidin kızı, törende babasının üniformasını giydi.

Giresun'da Çaldağ Jandarma Karakoluna teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan için tören düzenlendi.



Babasının üniformasıyla katıldı


Şehidin naaşı, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinden alınarak Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına getirildi. Şehidin kızı Hale Nur Çalışkan, törene babasının askeri üniformasıyla katıldı. Gözyaşı döken şehidin annesi Fatma Çalışkan'ı askeri personel teskin etti.



Şehit başçavuş için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İl Müftüsü Muhittin Oral dua okudu.



Törende konuşan Binbaşı Özhan Mantı, şehidin ailesinin acısını ne kadar paylaşsalar da hafifletemeyeceklerini belirterek, "Ancak bizler de en yakınını kaybetmiş, onların acısını yüreğimizde hissediyoruz. O, sizin yakınınız olduğu kadar bizim de aile üyemizdir. Aziz şehidim, seni kaybetmiş olmanın verdiği acımız sonsuzdur. Sen de bütün şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldun. Uğruna can verdiğin emanetlerin bekçisiyiz." diye konuştu.



Şehidin naaşı, törenin ardından konvoy eşliğinde Ordu-Giresun Havaalanı'na getirilerek askeri uçakla memleketi Ankara'ya gönderildi.



Bu arada, 46 yaşındaki şehit Çalışkan'ın iki çocuğu olduğu ve eşinden bir süre önce boşandığı öğrenildi.



Törene Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, belediye başkanları, kaymakamlar, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.





#Giresun
#Çaldağ
#Zafer Çalışkan
8 yıl önce