|

Tribünde saygısızlık

Ordu’da yeni stadın açılış maçında, sporda hiç tanık olmadığımız bir rezalet yaşandı. Kur’an sayfaları konfeti olarak sahaya fırlatıldı. Polis taraftar grubu lideri Ş.Ö. dahil 4 kişiyi gözaltına aldı. Orduspor 1967’den yapılan açıklamada, “Takımımız üzerinden halkımızı kutuplaştırmaya çalışan bir kitlenin varlığı bilinmektedir” denildi.

00:00 - 25/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 09:13 - 25/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü emniyetteki sorgularının  ardından adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

TFF 3’üncü Lig 3’üncü grubun 9’uncu haftasında önceki gün Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor karşı karşıya geldi. Yeni Ordu Stadı’nın açılış mücadelesinin 52’nci dakikasında sahaya atılan konfeti ve kağıtlar arasında Kur'an-ı Kerim’den ayetler ve Türk bayrağı parçalarının da yer aldığını gören polis ekipleri, 4 taraftarı gözaltına aldı.


KUR'AN SAYFALARI KONFETİ YAPILDI

Polisin yaptığı araştırmada Forza Fidangör taraftar grubu lideri Ş.Ö.’nün orta ve lise öğrencilerinden kullanmadıkları ders kitaplarını getirmelerini istediği, öğrencilerin bu kitapları C.D., Ü.T. ve B.M.’ye teslim ettikleri belirlendi. Matbaada kesilerek konfeti haline getirilen kitapların sahaya atıldığı tespit edildi. Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu.


KUTUPLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Şehrimizde, takımımız üzerinden halkımızı kutuplaştırmaya çalışan bir kitlenin varlığı herkes tarafından bilinmektedir. Ordulu ve Ordusporlu olan herkesin, emniyet güçlerimiz tarafından olay sonuçlandırılana kadar sağduyulu olması gerekmektedir. Yapılan her kötülüğe karşı iyilikle gitmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.





#​Ordu
#Kur’an
#TFF
#Orduspor 1967
2 yıl önce
default-profile-img