|

Tunceli'de 2 terörist patlayıcılarla yakalandı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK'lı terörist, TNT ve C-4 patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle birlikte yakalandı.

Yeni Şafak
10:16 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:24 - 11/05/2016 Çarşamba
DHA
Tunceli'de eylem hazırlığındaki 2 terörist yakalandı.
Tunceli'de eylem hazırlığındaki 2 terörist yakalandı.

Tunceli Valiliği, Pertek ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin eylem hazırlığındaki örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.



Açıklamada, 2 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, "Şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 1 adet üzeri açık vaziyette 12 kilogramlık mutfak tüpü, 1 kilogram TNT patlayıcı, 150 gram C-4 patlayıcı, 4 adet elektrikli fünye, 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 1 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 1 adet maket bıçağı bulunmuştur. 2x4 cm. uzunluğunda saniyeli fitil ele geçirilmiştir. Adli arama sonucunda ele geçirilen malzemeler Pertek Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile muhafaza altına alınmıştır. Bahse konu şüphelilerden ikisi Pertek İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." denildi.



Feribot seferleri normale döndü


Öte yandan Pertek'te 4 saat boyunca feribot seferlerinin güvenlik gerekçesiyle durdurulmasının nedeni ortaya çıktı.



Feribot İskelesi ile Pertek arasındaki ana yola yerleştirilen 2 adet 12 kilogramlık mutfak tüpüne irtibatlı 100 kilogramlık el yapımı patlayıcının bulunduğu ve bu patlayıcının imha edilmesi için yolun kapatılarak, feribot seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi.







İzmir'de mahkemeye çıkan bombacılar tutuklandı


#Tunceli
#Pertek
#PKK
8 yıl önce