|

Üç yaşındaki Müslüme’den acı haber: On gündür aranıyordu

Mersin’de 10 gün önce kaybolan 3 yaşındaki Müslüme’den acı haber geldi. Ailesinin kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolan minik kızın cesedi bulundu. Gözyaşlarına boğulan anne “Melek mi oldun kızım?” diye feryat etti. Soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri de aile bireylerinin ifadesini aldı.

00:00 - 20/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 03:01 - 20/11/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Selvi Yağal
Selvi Yağal

Türkiye’nin günlerdir beklediği iyi haber gelmedi. Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 Kasım’da ailesinin kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolduğu belirtilen 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın cansız bedeni bulundu.

  • Kış mevsimi nedeniyle Mersin’in sahil kesimlerinde konaklamak için göç eden Sarıkeçili Yörükleri’nden Yağal ailesinin 10 Kasım’da Yanışlı Mahallesi kırsalında çadır kurdukları sırada kaybolduğu belirtilen kızları Müslüme’nin bulunması için çalışmalar dün erken saatlerde başladı.

ORMANLIK ALANDA BULUNDU

AFAD, itfaiye, jandarma, komando ve belediye ekiplerinin katıldığı çalışmalara bölge sakinleri de destek verdi.
Çalışmalarda Antalya İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki “Pense” adlı kadavra köpeği de kullanıldı.
Kayıp kız çocuğunun cansız bedeni, çadır kurulan bölgeye uzak bir mesafedeki ormanlık alanda bulundu.


7-8 KİLOMETRE UZAKLIKTA

  • Ekipler, ormanlık alanın yüksek kesiminde bulunan çocuğun cansız bedeni üzerinde ve çevrede inceleme yaptı.
    Kaybolduğu çadırdan 7-8 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında bulunan Müslüme’nin cansız bedeni, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından alınıp, otopsi için Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
    Minik kızın cesedinin bulunduğu bölgeye girişler yasaklandı. Bölgeye giden yollar ve patikalar, jandarma komandolar tarafından kapatıldı.

AİLENİN İFADELERİ ALINDI

Çocuğun cansız bedeninin bulunmasının ardından jandarma ekipleri soruşturmayı genişletti.
Ekipler, küçük kızın babası Mehmet Yağal, annesi Selvi Yağal ile dede, nine ve kardeşler ile yakın akrabalarının ifadelerini aldı.

Melek mi oldun kızım?

  • Müslüme Yağal’ın annesi Selvi Yağal, kızının acı haberini çadırda aldı. Müslüme’nin ölüm haberi üzerine çadırda yakınlarının teskin etmeye çalıştığı anne Yağal,
    “Melek mi oldun kızım?”
    diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

Ciğerimize oturdu

Müslüme’nin yakınları, acı haberin ardından gözyaşı döktü. Torunuyla aynı adı taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun nasıl kaybolduğunu bilmediğini söyledi. Torununun bulunduğu alana kadar yürüyeceğini düşünmediklerini belirten Yağal,
“Çocuğumuzun cansız bedeninin incelenmesini istiyoruz. Yapacak başka bir şey yok. Acı haber geldi, ciğerimize oturdu. Başka bir şey diyemeyeceğiz”
ifadelerini kullandı.
#Mersin
#AFAD
#Müslüme Yağal
2 yıl önce