|

Vicdansız

Antalya’da 85 yaşındaki Halil Eren, emekli maaşı olan bin 400 lirayı makbuz karşılığı yardım topladığı yalanını atan dolandırıcıya kaptırdı. Polis, kameralar tarafından görüntülenen vicdansızın peşinde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 lundi
Güncelleme: 00:34 - 5/02/2018 lundi
Yeni Şafak
85 yaşındaki Halil Eren dede dolandırıcının yakalanmasını istedi.
85 yaşındaki Halil Eren dede dolandırıcının yakalanmasını istedi.

Antalya’da vicdansız bir dolandırıcı, Halil Eren dedeyi yardım vaadiyle dolandırdı. Olay, Muratpaşa ilçesinde meydana geldi. Yüksekalan Mahallesi’ndeki arazisinde bulunan ağaçların bakımı için çapa malzemesi almaya giden 85 yaşındaki Halil Eren’in yanına yaklaşan 40 yaşlarında bir kişi, “İhtiyacı olanlara yardımda bulunuyoruz. Makbuz karşılığı siz de yardım etmek ister misiniz” dedi. Birkaç gün önce evi yanan bir akrabası aklına gelen Halil dede, hiç tereddüt etmeden cebindeki bir miktar parayı bu şahsa verdi. Parayı bozduracağını söyleyen dolandırıcı, yaşlı adamın yanından hızla uzaklaştı.

KAMERALARA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bir süre beklemesine rağmen gelen giden olmayınca dolandırıldığını anlayan Halil dede polisi aradı. İhbarın ardından kısa sürede olay yerine sevk edilen motosikletli Yunus timleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameraları tarafından görüntülenen dolandırıcının eşkalini belirledi.


SAKLADIĞI EMEKLİ MAAŞI GİTTİ

Polislerin teselli etmeye çalıştığı Halil Eren dede, “Yardım parası topladığını söyledi. Benim de yakınımın evi yandığı için yardım etmek istedim. Nasıl olduğunu anlayamadım, Verdiğim paranın üzerini getireceğini söyledi ama bir daha geri gelmedi. Bir süre sonra dolandırıldığımı anlamadım. Bin 400 liramı aldı. Emekli maaşımdı. Ölüm kalım olur diye hep yanımda taşırdım” dedi. Halil Eren ile dolandırıcının sokakta birlikte yürümeleri, bölgedeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

#Halil Eren
#Muratpaşa
#​Antalya
il y a 6 ans