|

Yargıtay’a 8 yeni üye

Hakimler ve Savcılar Kurulu, boş bulunan 8 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. Yeni üyelerin FETÖ ile mücadelede öne çıkan isimler olması dikkat çekti.

Osman Özgan
04:00 - 6/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:22 - 6/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ömer Faruk Aydıner
Ömer Faruk Aydıner

Buna göre, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, İzmir Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zikrullah Özbağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Musa Yücel, Konya Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Mergen, Yargıtay Tetkik Hakimi Mustafa Artuç, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı İbrahim Temir, Yargıtayın yeni üyeleri oldu.

İPEK’E DARBE İNDİRDİ

  • Ankara Başsavcı Vekili Musa Yücel, firari FETÖ finansörü Akın İpek’e en büyük darbeyi indiren isim olarak biliniyor. Koza İpek davası yargılamasını yapan Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy da yine seçilen bir başka isim oldu. FETÖ darbe yargılamaları yapan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zikrullah Özbağ da Yargıtay üyesi olarak seçildi. Ömer Faruk Aydıner’in görev yaptığı İzmir Başsavcılığı da en önemli FETÖ soruşturmalarının yürütüldüğü adliyelerin birisi olarak biliniyor.
#HSK
#Yargıtay
#FETÖ
#Ömer Faruk Aydıner
5 yıl önce