|

Yavaş yavaş gel dedim

Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan şüphelilerden Emin Ercan E.'nin ifadesine ulaşıldı.

Osman Özgan
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:33 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara’daki tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetmişti.
Ankara’daki tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Trafik kumanda merkezinde görevli E., Ankara-Sincan arasında sinyalizasyon olmayan bölgede YHT ile kılavuz makine trafiğini düzenlediğini anlattı. Yüksek hızlı trenle çarpışan kılavuz trenin makinistiyle kazadan yaklaşık 12 dakika önce görüştüğü anlaşılan şüpheli E., "Saat 06.24'te Eryaman'a ulaşan kılavuz makinenin makinistine 06.50 Eskişehir treni hareket ettikten sonra gara kabul edilebileceğini, acele etmesine gerek olmadığını, Ankara girişi Hipodrum'a kadar yolun serbest olduğunu, yavaş yavaş gelmesini belirttim" dedi.

KAZADAN SONRA KARAR DEĞİŞTİ

E.'nin avukatı, kazadan 3 gün sonra YHT'nin kabul ve sevk işlemlerinin yeniden düzenlendiğini iddia etti. Şüphelinin avukatı, söz konusu emirde daha önce makinistlere hareket memurları tarafından verilen seyir izin belgesine trenin hangi yoldan gideceği yazılmadığını ancak 16 Aralık'ta söz konusu emirin, "Seyir izin belgesine hangi yoldan gideceğinin yazılacağı, bunu alan makinistin treni hareket ettirmeden önce kumanda merkezini arayıp seyir izninin numarasını ve seyir yolunu bildireceği, daha sonra tren H1'e girdiğinde kumanda merkezine H1'e girdiğini bildirmesi gerektiği şeklinde yeniden düzenlenmiştir" şeklinde değiştirildiğini söyledi.

#Ankara
#YHT
#Kaza
#İfade
#Emin Ercan E
5 yıl önce