|

Yerinde yardım göçü önlüyor

Türkiye, 8 milyona yakın evinden edilmiş Suriyeliye sınır hattında yardım ulaştırarak milyonlarca kişilik olası mülteci akınının önüne geçiyor. ‘AFAD Yerinde Yardım Stratejisi’yle ülke içinde göçmen durumuna düşen Suriyelilere bugüne kadar 1.3 milyar liralık yardım ulaştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 00:05 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dünyanın karşılaştığı en güncel sorunların başında gelen yerinden edilme ve mültecilik sorununun engellenmesinde Türkiye önemli bir adım attı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) izlediği risk azaltma stratejisiyle güvenli bölgelerde ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler ülkelerinde kalmayı tercih ediyor.



1.3 MİLYAR TL'LİK YARDIM


'AFAD Yerinde Yardım Stratejisi' ile yalnızca Kilis Öncüpınar sınırının karşısındaki bölgeye 534 milyon TL'lik insani yardım gönderilirken Suriye içerisinde yerinden edilen insanlara 2012'den beri toplam 1 milyar 300 milyon TL'lik insani yardım ulaştırıldı. Can güveliği bulunan ve ihtiyaçlarını karşılayabilen Suriyeliler ülkelerinde kalmayı tercih ediyor.



12 NOKTADAN GİDİYOR


Türkiye, insani yardım çalışmalarını sınırda bulunan 12 insani noktadan yaklaşık 4 yıldır sürdürdürüyor. Başta Öncüpınar sınırı karşısındaki 10 kamp olmak üzere Suriye içerisinde kurulan 163 kampta kalan Suriyeliler Türkiye'nin ulaştırdığı yardımlardan yararlanıyor.



'İKAS' iş başında


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sivil savunmanın güçlendirilmesi için sirenlerin ötesinde bir uyarı sistemi olan Bütünleşik İkaz ve Alarm Sistemi'ni (İKAS) ülke geneline yayma çalışmalarına başladı. İkaz ve alarmın yanı sıra haber alma-yayma ve mesajlı uyarı sistemlerine sahip olan İKAS'a ilişkin çalışmalar, pilot il Zonguldak'ta tamamlandı. 81 kentte ses dağılım analizleri ve alarm sistemlerinin kurulacağı noktalar için etüt çalışmaları sürdürülen İKAS'ın 5 ilde daha uygulanmasında son aşamaya gelindi. Sistemle Türkiye'nin entegre bir afet-acil durum uyarı altyapısına kavuşmasını sağlanacak.


#AFAD Yerinde Yardım Stratejisi
#afad
#Kilis Öncüpınar sınırı
8 yıl önce