|

Yıldırım Ramazan’da bir başka güzel

Yıldırım Belediyesi, ‘Huzur İklimi Ramazan’ sloganıyla hazırladığı programla 11 ayın sultanını, kentin ruhuna ve kimliğine uygun yaşatacak. Geleneksel Ramazan Davulcusu olacak 40 kişiyi eğitimden geçiren belediye, online mukabeleden okuma derslerine kadar hazırladığı çok çeşitli programlarla vatandaşları Ramazan’ın bereketine ortak edecek.

00:00 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 06:13 - 14/04/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
“Huzur İklimi Ramazan” sloganıyla yola çıkan Yıldırım Belediyesi, her yaştan insanın Ramazan’ın manevi ikliminden yararlanmasını amaçlıyor ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.
“Huzur İklimi Ramazan” sloganıyla yola çıkan Yıldırım Belediyesi, her yaştan insanın Ramazan’ın manevi ikliminden yararlanmasını amaçlıyor ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldırım Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı için çeşitli etkinlikler düzenliyor. “Huzur İklimi Ramazan” sloganıyla yola çıkan Yıldırım Belediyesi, her yaştan insanın Ramazan’ın manevi ikliminden yararlanmasını amaçlıyor ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. “Davulculara Adab-ı Muaşeret, Ritm, Mani Eğitimi”, “Hikmet Dersleri- Riyazü’s Salihin Okumaları”, “İrfan Türküleri”, “Çocukların Gözünden Ramazan Mani Yarışması”, Pandemi dolayısıyla “Online Kur’an-ı Kerim ve Mukabele” programları yapılacak.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN RAMAZAN

  • ‘Çocukların ruhunda Ramazan kavramı ne şekilde anlamını bulmaktadır?’ bu sorunun cevabını aramak ve Ramazan’ın o kutlu atmosferinin çocukların minik yüreklerinde yer etmesini sağlamayı amaçlayan Yıldırım Belediyesi, 6-12 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği ‘Çocukların Gözünden Ramazan’ temalı mani okuma yarışması düzenliyor. Bu sayede çocukların Ramazan’a dair tahayyüllerini yetenekleri ile harmanlayıp ifadenin büyüsüne teslim etmelerine imkân tanıyacak olan Yıldırım Belediyesi, kazanan çocuklara bisiklet, tablet, scooter ve boya seti hediye edecek.

RAMAZAN’A ÖZEL SOSYAL DESTEK

Yıldırımlıların her türlü ihtiyacı için sosyal destek hizmetlerinin kapsamını da Ramazan’a özel geniş tutan Yıldırım Belediyesi, erzak kolisini zengin içerikli hazırladı. Her gün 1000 sıcak yemek ile Ramazan pidesi dağıtacak olan Yıldırım Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileler için gıda yardımından sıcak yemeğe kadar her şeyi düşündü.

ONLINE KUR’AN-I KERİM MUKABELESİ

  • Ayrıca Dr. Erkan Aydın tarafından Yıldırım Bayezid Türbesi’nde, Yıldırım Bayezid’ın kabri başında her gün okunacak Kur’an-ı Kerim Mukabelesi de pandemi dolayısıyla Yıldırım Belediyesi’nin sosyal medya platformlarından online olarak yayınlanacak. Ramazan ayının belli günlerinde sunumunu Halk Ozanı Temel Turabi’nin yapacağı İrfan Türküleri programıyla da Yıldırımlı vatandaşlar türküyle buluşacak.

Ramazan ayınız güzel ve bereketli geçsin


Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz
“Pandemi kuralları kapsamında sizler için dolu dolu bir Ramazan programı hazırladık. İsteğimiz şudur ki bütün hemşehrilerimiz Ramazan ayını bereketli bir şekilde geçirsin. Dileğim pandeminin olmadığı günlerde, hep birlikte iftar çadırlarında buluşalım”
dedi.

Hikmet dersleri ile okumak ve amel etmek

Yıldırım Belediyesi ayrıca Ramazan ayı boyunca Hikmet Dersleri kapsamında Emir Buhari Kültür Merkezi’nde Riyâzu’s-Sâlihîn Okumaları’ gerçekleştirecek. Hikmet Dersleri, Dr. Mehmet Efe ve Cemil Kılıç tarafından her çarşamba ve cuma günleri ikindi namazından sonra verilecek. Yıldırım Belediyesi, hadislerin gül kokulu ikliminden nasiplenmek isteyenler için Ramazan boyunca kapsamında Riyâzu’s-Sâlihîn Okumaları’nın yanısıra program kapsamında Peygamber Efendimiz’in hadislerini okuyup hayat düsturu edinmek isteyen Müslümanların adeta başucu kitabı olan Riyâzu’s-Sâlihîn’den 100 adet hediye edecek.



Davulculara adab-ı muaşeret eğitimi

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri olan, halkı sahura kaldırmak için mahalle aralarında çalınan davul ve mani geleneğini sürdürmeyi amaçlayan Yıldırım Belediyesi, Muhtarlar Derneği paydaşlığında bir ay boyunca ilçenin sokaklarında dolaşacak 40 davulcuyu Adile Naşit Tiyatrosu’nda eğitime aldı. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ersen Varlı ve Doç. Dr. Erdem Özdemir eğitmenliğinde, davula vurduklarında kulağa hoş bir seda gelmesi için ‘Ritm’ ve kültürel birikimimizde var olan Ramazan manilerini öğrenmeleri için ‘Mani Söyleme’ eğitimleri verildi. İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yavuz Selim Yedek ise vatandaşları sahura uyandırmak için mahallelerde dolaşacak davulculara, nezaket çerçevesinde ve geleneksel usule uygun davranmaları için ‘Adab-ı Muaşeret’ dersleri verdi. 3 gün süren eğitimlerini tamamlayan davulculara tanıtıcı kimlik kartları takdim edildi.

#Yıldırım
#Ramazan
#Huzur İklimi Ramazan
#Ramazan Davulcusu
3 yıl önce