|

Aile hekimleri telefondan tavsiye verecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kış aylarıyla birlikte acil servislerde artan yoğunluğu azaltmak için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Aile hekimlerinin belli günlerde telefonla hastalara danışmanlık hizmeti vereceğini belirten Akdağ, “Size bir anlamda rehberlik yapacak. Ufak bir risk varsa sizi acile yönlendirecek, değilse bazı tavsiyeleri olacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 05:37 - 27/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde Yozgat'ta hizmete giren Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin sağlık alanında önemli bir dönüşümü de beraberinde getireceğini belirten Akdağ, bu hastanelerin hepsinin hizmete girmesiyle Türkiye'nin yaklaşık 41 bin yatağa kavuşacağını söyledi. Şehir hastanelerinin daha mükemmel hastaneciliği getirdiğini belirten Akdağ, AK Parti iktidarı döneminde, sağlıkta dönüşüm kapsamında eski, depreme dayanıksız, koğuş sistemi yataklara sahip hastaneleri sürekli yenilediklerini anımsattı.



ANTİBİYOTİKLER DENETLENECEK


Antibiyotik kullanımında yeni bir döneme geçildiği, artık tanı testi yapılmadan antibiyotik yazılamayacağının hatırlatılması üzerine Akdağ, şöyle devam etti: "Antibiyotik kullanımıyla ilgili bir yasak getirmedik. Doktorlarımızı bilgilendirdik, bir kılavuz verdik, bu hızlı testleri verdik. Vatandaşımızın farkındalığını artırıyoruz. Ama doktor 'İlla antibiyotik yazacağım' diyorsa, işin başlangıcında, şu anda 'Yazamazsın' demiyoruz. Fakat bunu takip edeceğiz. Yani gereksiz yere aşırı yazılmaya devam ediliyorsa, farklı uygulamalarımız mutlaka olacak."



BİR ANLAMDA REHBERLİK EDECEK


“Kış aylarında acil servislerdeki aşırı yoğunluk nedeniyle birçok hastanın muayene olamadığı" iddialarına ilişkin soru üzerine Akdağ, zaman zaman acil servislerde yoğunluk yaşandığını belirterek, bu konuda vatandaşlara önemli görevler düştüğünü ifade etti. Akdağ, bu yoğunluğu azaltmak için yeni bir tedbir aldıklarını belirterek, “Biz bunun için bir tedbir alıyoruz. Şunu yapacağız, aile hekimlerimizi belli günler için telefonlarla vatandaşlarla görüşebilecek hale getireceğiz. Bir hat olacak, aynen 112 hattı gibi ya da bizim 184 hattı gibi. Hastalık durumunuz için aradığınızda sizin karşınıza o gün nöbetçi olan bir aile hekimi çıkacak. Ona danışabileceksiniz. Size bir anlamda rehberlik yapacak. Ufak bir risk varsa sizi acile yönledirecek, değilse bazı tavsiyeleri olacak" dedi.



ALLAH KİMSEYİ ABD'DE HASTA ETMESİN


AK Parti döneminde Türkiye'de çok akılcı, verimli bir sağlık sistemi kurulduğunu dile getiren Akdağ, ABD'de Obamacare'den dolayı bütçe problemi yaşandığını, Kongre'nin kararı nedeniyle Obama'nın bu konuda geri adım attığını, Trump'ın ise tamamen kaldırdığını anlattı. Akdağ, “Obama, bizim eski yeşil karta benzer bir biçimde yoksulların sağlık hizmeti almasını kolaylaştıracak, birtakım tedbirler almıştı. Şimdi onu da ortadan kaldırdılar. Allah, Amerika'da kimseyi hasta etmesin, gerçekten inanılmaz bir felakettir" dedi.


#Recep Akdağ
#Antibiyotik
#Aile hekimleri
7 yıl önce