|

Anne karnında yandı

ABD'de 8-14 haftalık hamile bir kadının yaptırdığı kontrollerde karnındaki bebeğin melanositik nevüse yakalandığı anlaşıldı. Bu da bebeğin anne karnında birçok yerinin yanması anlamına geliyordu. Ayrıca hastalık sebebiyle bebeğin beyni su toplanmaya başladı ve tümör oluşmasına yol açtı. Çocuktaki tümör geçirdiği bir dizi operasyon sonrası alındı.

Yeni Şafak
11:05 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:30 - 19/12/2018 Çarşamba
Diğer
Anne karnında yanan Lucas bebek, bedeninde çok sayıda yanıkla dünyaya geldi.
Anne karnında yanan Lucas bebek, bedeninde çok sayıda yanıkla dünyaya geldi.

ABD'nin Alaska eyaletinde yaşayan Lucas Starr'ın bedeni siyah lekelerle kaplanmış durumda. Çünkü Lucas oldukça nadir görülen bir hastalığın neden olduğu bedeninde çok sayıda yanıkla dünyaya geldi.

Yapılan kontrollerde Lucas'ın anne karnında 8-14 haftalıkken melanositik nevüse yakalandığı anlaşıldı. Doğuştan melanositik nevüs hastalığı sebebiyle Lucas'ın beyninde su toplanmaya başladı ve bu da tümör oluşmasına yol açtı. Öte yandan Lucas'ın sağlık durumu beyni ve omurgasını da etkilemeye başladı. 30 ameliyat geçiren Lucas'ın otuzuncu ameliyatında henüz kanser etkisi göstermeyen tümör başarıyla alındı.

Her şeye rağmen hayata sıkı sıkı tutunuyor

DailyMail'in haberine göre, dünyada 50 binde bir görülen bir hastalığa yakalana Lucas her 3 ila 6 ayda bir düzenli olarak hastaneye gidiyor ve hastalığının kontrolü için gerekli testleri yaptırıyor.

Okul arkadaşları tarafından sık sık kötü muameleye maruz kalan Lucas her şeye rağmen hayata sıkı sıkı tutunuyor. Ailesi de bu süreçte Lucas'ın en büyük destekçisi.

#Lucas Starr
#ABD
#Bebek
#Yanık
5 yıl önce