|

Az makyajla doğal görünümün sırrı

Yapmanız gereken çok kolay: En doğru malzemeyi bulup cildinize en uygun ürünleri seçmeniz. Tüm bunları yaparken de makyajınızı temizlemeyi ve cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Yeni Şafak
10:52 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 07:57 - 9/08/2016 Salı
IHA

Her ne kadar doğal olmak ve makyaj yapmamak en güzeli olsa da moda hanımları makyaja doğru itiyor. Ama bunu yapmanın da bir yöntemi olmalı. Hem doğal görünüp hem makyaj yapmak aslında çok kolay...



Bilinçli bir şekilde yapılan makyajın, kadınların bireysel güzelliğini ortaya çıkardığını belirten Estetisyen Yasemin Miras, “Özenli ve bilinçli makyaj yapan bir kadın hayata olumlu bakan, kendine güvenen, sosyal çevresinde aktif bir kadındır. Doğru makyaj; kadının kendisini güzel ve öz güvenli hissetmesini sağlar. Çevresi tarafından da o şekilde algılanır. Bu da makyajın önemli bir iletişim aracı olduğunu gösterir bize. Makyaj; sosyal anlamı ile de önemlidir, iletişim halinde olduğumuz insanlara karşı saygı ifadesidir” şeklinde konuştu.



“Başkasına benzemek için yapılmamalı”

Başkalarına benzemek için makyaj yapmanın son derece büyük bir hata olduğuna değinen Estetisyen Miras, “Makyaj asla fazla boyanmak değildir. Size bakanların önce makyajınızı değil, sizi görmesidir. Günümüzün kadınları; iş hayatı ve sosyal hayat içerisinde o kadar fazla aktif rol almaktadır ki, bu yüzden her daim temiz, bakımlı, şık olmak zorundadırlar. Aslında bu bir zorunluk olmaktan çok, kişinin kendisini daha iyi hissetmesi içindir. Gözümüze çektiğimiz bir göz kaleminin, bakışımızın ifadesini değiştirdiğini ve suratımızı bir göz kaleminin bile sihirli bir dokunuş yaptığının farkındayız. Yüzümüze sürdüğümüz bir rujun, bir renklendiricinin, bir allığın bile bizi daha pozitif bir simaya büründürdüğünü kimse inkâr edemez” diye konuştu.



'Yok Makyaj'ın sırları

Makyaj yaparken doğal olmanın sırlarını paylaşan Miras, “Doğru malzemeyi bulup, cildimize en uygun ürünleri seçmeliyiz. Yüzümüze en uygun makyajı yapmalıyız. Makyajımızı temizlemeden uyumamalı ve cildimizi mutlaka nemlendirmeliyiz. Makyajımızı yapmadan önce cilt tipimize uygun bir jelle cildimizi temizlemeliyiz. Sonrasında nemlendirici kullanmalı, fondöten yerine BB krem sürmeliyiz. Ancak bunun da cilt rengimize ve yapımıza uygun olması gerekiyor. Göz kalemi kullanmayıp, rimel kullanırsak daha doğal bir görünüm elde etmiş oluruz. Allık kullanacaksak sadece elmacık kemiklerimizin üzerine pembe- şeftali tonlarında bir ürün uygulamalıyız” dedi.


#Estetisyen Yasemin​ Miras
#Makyaj
#Güzellik
#Doğal güzellik
8 yıl önce