|

Bakış estetiği ile ifadene yön ver

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, bakış estetiği ile artık ifadelere de yeni bir yorum verebilmenin mümkün olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
09:56 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 10:08 - 9/02/2016 Salı
IHA

Göz ve çevresini cerrahi yöntemlerle daha genç kılmanın mümkün olduğunu ifade eden Op.Dr. Demirel, “Gözler sadece dünyaya açılan pencereniz değil, aynı zamanda yüzdeki güzellik algısının da temeli. İletişim kurarken bıraktığınız etkinin çok büyük bir oranı, gözlerdeki ifade ile oluşuyor. Göz ve çevresini cerrahi yöntemlerle daha genç kılmak yeni değil, peki şimdi size bakış estetiği ile artık ifadenize de yeni bir yorum verilebilmenin mümkün olduğunu söylesek. Göz ve çevresi, oldukça karmaşık bir yapıya sahip olmasına rağmen, bedende çok küçük bir yer işgal eder. Tıpkı değerli bir mücevherin korunması gibi kafatasının içinde özenle saklanmış ve yumuşak ince derili göz kapakları ile örtülmüştür. Bu incecik saydam deri, mucizevi bir biçimde yüzün diğer alanlarına doğal bir geçiş yapar" diye konuştu.



Gözün kişide estetik ve güzellik algısının temelini oluşturduğunu kaydeden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Demirel, şöyle konuştu:



“Çünkü iletişim gözlerle başlar. Daha estetik ve güzel bir bakış için parlak göz küresini çepeçevre saran kapakların, şakakların, göz altlarının hatta kaşların bir bütün olarak düzgün olması gerekir. Bunu bir takım çalışması olarak düşünebilirsiniz. Tüm göz çevresi daha estetik göründüğünde, bu da bir bütün olarak genel ifadeye yansır. Bugün kullandığımız teknik ve yöntemlerle sadece göz çevresinde oluşan deformasyonu gidermiyor; “bakış estetiği" ile farklı bir yorum verebiliyoruz. Peki bu bakış estetiği nasıl uygulanıyor? Öncelikle hastamız ile yaptığımız ön görüşmede uygulanacak adımları belirliyoruz. Nasıl bir ifade istediği, anatomik yapısının bu ifade değişikliğine uygun olup olamayacağı görüşmede belirleniyor. Daha canlı, daha genç, daha erkeksi ya da kadınsı, daha çekici ya da daha saf görünebilmek mümkün. Badem şekilli gözler ve hilal biçiminde uzanan kaşlar uzak değil."



Fazla cilt dokusunu gidermek, bakış estetiğindeki ilk adım


Bakış Estetiği yapılırken kimi zaman “endoskopik kaş kaldırma" işlemi ile göz ve kaş arasındaki açıklığın artırıldığını söyleyen Op.Dr. Demirel, kimi zaman da “orta yüz germe" ile gözdeki genç ifadeyi destekleyecek bir yüz toparlama işlemi yapıldığını söyledi.



Göz kapaklarındaki fazla cilt dokusunu gidermenin, bakış estetiğindeki ilk adım olduğunu belirten Op.Dr. Demirel, "Gözdeki fazla cilt dokusu kişiyi daha yorgun ve yaşlı gösterebilir. Üstelik makyajla da kapanmaz. Ancak lokal anestezi altında yapılan hafif bir işlemle, kişi göz kapaklarındaki bu fazlalıklardan kısa sürede kurtulabilir. Eğer ihtiyaç varsa, göz altlarındaki torbalanmalar ve yağ fıtıklaşmaları da eş zamanlı olarak alınabilir ya da çevreye yumuşak bir geçişle yayılabilir. Gerekli görülürse gözaltındaki mor halkalar ışık dolgusu ile tedavi edilerek, yorgun görünüm giderilir. Göz çevresi yüz takımının lideri konumunda olduğu için, bakış estetiğinde çevresel deformasyonları düzeltmek ifadeye çok güçlü bir olumlu etki yapıyor. Böylece iletişiminizde kendinizi daha iyi yansıtabilir, aynadaki görüntünüzden mutlu olarak daha yüksek bir özgüvene sahip olabilirsiniz. Bakışlar kişiyi yansıtır. Gözlerin içindeki ışığı dışarı taşımak ve zamanın izlerini silmek, estetik cerrahideki ileri yöntemler ile artık çok daha kolay ve güvenlidir". dedi.

#bakış
#estetik
#göz
#kaş
#Op.Dr. Mert Demirel
#Estetik Cerrahi
8 yıl önce