|

Beyninde çıkan uçuk hayatını değiştirdi

İzmir'de yaşayan 30 yaşındaki Tuğçe Tunay, başarılı bir iş kadınıyken beyninde çıkan uçuk nedeniyle konuşma yetisini ve hafızasını kaybetti. Başarılı bir tedaviyle ve ailesininde desteğiyle tekrardan eski sağlığına kavuşan Tunay, şimdi ise özel sektördeki işini bırakarak mobilya ressamlığı atölyesinde resim çizerek ve boya yaparak stresten uzak bir hayat yaşıyor.

Yeni Şafak
15:17 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:52 - 3/11/2018 Cumartesi
AA
Beyninde uçuk çıktıktan sonra tamamen hayatı değişen Tunay, ressamlığa başladı.
Beyninde uçuk çıktıktan sonra tamamen hayatı değişen Tunay, ressamlığa başladı.

Beyninde çıkan uçuk (herpes virüsü) nedeniyle hafızasını kaybeden İzmirli 30 yaşındaki Tuğçe Tunay, Muğla Üniversitesi Radyo TV Yayımcılığı Bölümünden mezun oldu ve bir süre özel bir televizyonda muhabir olarak çalıştı. Farklı sektörlerde de çalışan Tunay, son olarak özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumluluğu görevini yürütüyordu.

Ancak yaklaşık 1,5 yıl önce baş ağrısı, halsizlik ve konuşma güçlüğü yaşamaya başladı. Doktora başvuran Tunay, beyin tümörü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tetkiklerde Tunay'ın beyninde görünen kitlenin tümör değil, halk arasında "uçuk" olarak bilinen herpes virüsü olduğu belirlendi. Bu arada durumu ağırlaşan Tunay, hafızasını ve konuşma yetisini kaybetti.

Prof. Dr. Sertaç İşlekel tarafından özel bir hastanede takip edilen Tunay, yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından taburcu edildi.


Eski yeteneklerini yeniden kazandı

Doktorunun tavsiyesiyle stresten uzak kalmaya özen gösteren Tunay, ailesinin de desteğiyle eski yeteneklerini yeniden kazandı.

Prof. Dr. İşlekel'in önerisiyle yaşamında yeni bir başlangıç yapan Tunay, önce çalıştığı şirketten ayrıldı, ardından çocukluk hayali olan mobilya ressamlığı atölyesini açtı.

Atölyesinde, doktorunun da istediği şekilde stresten uzak yeni bir hayat kuran Tunay, gün boyu ahşap üzerine desenler çiziyor.

Hastalığı nedeniyle tempolu iş hayatını sonlandırıp kendisine daha sakin bir alan seçen Tunay, şimdi yaşadığı o zor günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tuğçe Tunay, hastalığını ilk öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi.


Hayatı tamamen değişti

Beynindeki uçuğun, hayatını bambaşka bir hale getirdiğini belirten Tunay, şöyle konuştu:

  • "Arkadaşlarımı tanımıyor, kim olduklarını hatırlamıyordum. İlk başlarda konuşmakta zorlanırken, ilerleyen aşamada konuşma yeteneğimi tamamıyla kaybettim. Hastalığı atlattıktan sonra hayatımda değişikliğe gittim. Uçuğun tekrarlamaması için stresten uzak kalmaya çalıştım. Bu yüzden çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mobilya ressamlığına yöneldim. Bir atölye açıp, burada ahşap mobilyaların üzerine desenler çizip boyadım. Meraklılarına da mobilya ressamlığını öğretiyorum."

#Beyin
#Beyinde uçuk
#Tuğçe Tunay
#Ressam
6 yıl önce