|

Bir gözünü kaybetti vücudu yandı

Suriyeli 8 yaşındaki Muhammed, savaşta bir gözünü kaybetti, vücudu yandı. Antalya'da tedavisi süren küçük çocuk, ailesini savaşta yitirdiği için yakınları tarafından Mersin'e getirilerek tedavi altına alındı. Devlet korumasına alınan talihsiz çocuğun tedavi durumu 1 aylık takip sürecinin ardından netlik kazanacak.

Yeni Şafak
16:13 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:37 - 7/11/2018 Çarşamba
AA
Savaşta ailesini de kaybeden küçük çocuğun tedavisine başlandı.
Savaşta ailesini de kaybeden küçük çocuğun tedavisine başlandı.

Ülkesindeki iç savaşta bir gözünü kaybeden ve vücudundaki yanıklar sebebiyle Antalya'da tedavisi sürerken amcası tarafından Mersin'e getirildiği iddiasıyla kentte koruma altına alınan 8 yaşındaki Suriyeli Muhammed A.'nın tedavisine başlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınan savaş mağduru Muhammed A, yetkililer tarafından tedavisine başlanmak üzere Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü.

Burada ilk muayenesi yapılarak kontrollerden geçirilen çocuğun tedavisine başlandı.

İlk kontrolleri iyi geçti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Muhammed'in ilk kontrollerinin iyi geçtiğini belirtti.

Suriyeli çocuğun tedavisinin Mersin'de süreceğini bildiren Topkaya, "Devlet korumasına alınan çocuğumuzun tedavisine başlandı. Konuyu yakından takip ediyoruz. Tedavi süresince elimizden geleni yapacağız. 1 aylık takip sürecinin ardından çocuğumuzun durumu netlik kazanacak" dedi.

Haluk Levent yakından ilgilendi

Bu arada, Muhammed A. ile yakından ilgilenen şarkıcı Haluk Levent'in de Mersin'e gelerek, hastanedeki kontrolleri sırasında küçük çocuğu ziyaret ettiği öğrenildi.

Ülkesindeki iç savaşta ailesini kaybeden, vücudunda yanıklar oluşan ve bir gözünü de yitiren Suriyeli Muhammed A. yakınları tarafından Türkiye'ye getirildi.

Devlet koruma altına aldı

Antalya'da, tedavisi sürerken amcası tarafından Mersin'e getirilen 8 yaşındaki Suriyeli Muhammed A, Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Savaşta bir gözünü kaybeden ve vücudundaki yanıklar sebebiyle Antalya'da tedavisi sürerken amcası tarafından Mersin'e getirilen ve koruma altına alınan Suriyeli Muhammed A.'nın tedavisine başlandı.

#Suriyeli Muhammed
#Göz
#Yanık
#Mersin
5 yıl önce