|

Canan Karatay: Eskiden obezdim

Prof. Dr. Canan Karatay, eskiden Amerika'da yaşam sürdüğünü Türkiye'ye döndükten sonra obez olduğunu söyledi. Obeziteye savaş açtığını belirten Karatay, "Obeziteye savaş açmamın sebebi burada bir kalp doktoru olarak obezitenin yaptığı bozuklukları göstermek" dedi.

Yeni Şafak
09:32 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:02 - 1/11/2018 Perşembe
Diğer
Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay, eskiden obez olduğunu açıklarken, "12 sene kaldık Amerika’da. Türk ekmeğini özlemişiz. Ekmeğe saldırdık, saldırır saldırmaz şişmeye başladık. Önce tuzsuz ekmeğe geçtik. Ondan sonra tamamen kestik. Bütün sağlık sorunlarının altında, bilimsel olarak gösterildi ki yanlış beslenme ve obezite artırıldı" dedi.

Çıktığı bir bir programda soruları yanıtlayan Karatay, halktan bazı gerçeklerin saklandığını belirterek, vejeteryanların kendisine neden tavır aldığını da açıkladı. Karatay, “Benim vejeteryanlara lafım yok, saygım var. Ben veganlardan bahsediyorum, veganlık hastalıktır. Vejeteryanlıkla veganlığı karıştırmasınlar. Leman Sam’ın bana hücum etmeye hakkı yok. Veganlara söylüyorum; bizim 4 tane köpek dişimiz 8 tane de azı dişimiz var, bunlar etleri parçalamak içindir. Yaradılışımız, fıtratımız böyledir. Onun için akıllarını başlarına alsınlar” ifadelerini kullandı.

Obeziteye savaş açtı

Eskiden obez olduğunu açıklayan Karatay şöyle devam etti:

  • "12 sene kaldık Amerika’da. Türk ekmeğini özlemişiz. Ekmeğe saldırdık, saldırır saldırmaz şişmeye başladık. Önce tuzsuz ekmeğe geçtik. Ondan sonra tamamen kestik. Bütün sağlık sorunlarının altında, bilimsel olarak gösterildi ki yanlış beslenme ve obezite artırıldı. Obeziteye savaş açmamın sebebi de burada bir kalp doktoru olarak obezitenin yaptığı bozuklukları göstermek."
#Canan Karatay
#Sağlık
#Ekmek
#Doktor
#Obezite
5 yıl önce