|

"Canan Karatay tuz konusunda yanılıyor"

Diyetisyen Ayşe Korkmaz, günlük tuz kullanımına ilişkin tavsiyelerde bulunan ve kaya tuzu tüketilmesini söyleyen Canan Karatay'ın bazı konularda yanıldığını söyledi. Kaya tuzunun tek başına kullanılmaması gerektiğini belirten Korkmaz, "Türkiye’de çıkartılan kaya tuzu rafine edilmeden yenemez" dedi.

Yeni Şafak
12:30 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 12:37 - 6/03/2018 Salı
Diğer
Canan Karatay.
Canan Karatay.

Diyetisyen Ayşe Korkmaz, "Günlük tuz tüketiminin üzerinde alışkanlıklara sahip Türk halkına Canan Karatay’ın önerdiği kaya tuzu, doğadan çıkartıldığı ve tüketici ile buluştuğu ana kadar detaylı incelenmesi gereken bir konu" diyerek, kaya tuzu ile ilgili Prof. Dr. Canan Karatay’ın yanıldığı noktaların olduğunu kaydetti.

Diyetisyen Korkmaz, şöyle konuştu:

  • "Türkiye’de çıkartılan kaya tuzunun rafine edilmemesi durumunda kil ve içerisinde bulunan çeşitli ağır metaller sağlığa yarardan çok zarar verebiliyor. Ayrıca normal sofra tuzundan içerdiği sodyum oranı ile farkı neredeyse yok denecek kadar az olan kaya tuzunun sağlıklı diye ithal edilmesi ceplere de zarar veriyor."

Habertürk'te yer alan habere göre Diyetisyen Korkmaz; Canan Karatay’ın önerdiği kaya tuzu ile ilgili bilgiler vererek uyarıda bulundu.

"Kaya tuzu saf halinde kullanılamaz"

Canan Karatay’ın özellikle üzerinde durduğu konulardan biri de kaya tuzunun saf ve rafine edilmeden yenmesi üzerineydi. Korkmaz bu öneriyle ilgili şunları söyledi:

  • "Saf ve işlem görmemesi nedeniyle tuzun kimyasal içermediğini ve sağlıklı olduğunu belirtmişti. Ancak Türkiye’de çıkartılan kaya tuzu rafine edilmeden yenemez. Kaya tuzunun içerisinde yer alan kil arındırılmayı takdirde tüketilmesi mümkün değildir. Ayrıca kaya tuzunun sofralara gelmesi sürecinde mutlaka tuzun akıcılığının kazandırılması için belirli işlemlerden geçmesi gerekir. İşlem görmeyen tuz, taş halinde olmaktan öteye geçemez."
#Canan Karatay
#Ayşe Korkmaz
#Kaya Tuzu
6 yıl önce