|

Canan Karatay: Tahıl yersek koyun gibi oluruz

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hayvansal gıda tüketmeme yani veganlık konusunda açıklamalarda bulundu. Karatay, veganlara savaş açarak, "Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek, tahıl beyinli oluruz" dedi.

Yeni Şafak
10:04 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:45 - 25/10/2018 Perşembe
Diğer
Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada Türkiye'nin başlıca tuz üretim merkezlerinde üretilen 16 farklı markada sofra tuzunun tamamında miktoplastik bulunması ile ilgili de konuşan Karatay, kaya tuzunun aslında bir tuz değil, çok önemli bir mineral olduğunu belirtti. Karatay, "Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. Rafine edilmesi lazım" dedi.

Habertürk'e değerlendirmelerde bulunan Canan Karatay, "Öğütülmemiş, rafine olmamış kaya tuzu. Kristale bir şey bulaşmaz. Tuz tüketmezsek hayat olmaz. Bütün sinir sistemimizin iletisindeki her şeyin altında tuz var. Tuz olmazsa hiçbir organımız çalışmaz" diye konuştu.

İnsan vücudu tahıl istemiyor

  • Canan Karatay şöyle konuştu: "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" ifadesini kullandı.

Veganlık nedir?

Veganlık ya da veganizm, bazı nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetmektir. Bazen "sıkı vejetaryenlik" diye de adlandırılır. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı kabul etmemektir.


#Canan Karatay
#Vegan
#Tahıl
#Koyun
6 yıl önce