|

Çapraz nakille hayata tutundular

Antalya'da yakınlarının böbreklerini kan grubu sorunu nedeniyle alamayan iki kişi çapraz böbrek nakille hayata tutundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, kurumda bulunan çapraz nakil havuzunun hayat kurtardığını söyledi.

Yeni Şafak
11:17 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 11:24 - 3/10/2017 Salı
AA
Ailesinde uygun donör bulamayan hastalar çapraz nakille kurtuluyor.
Ailesinde uygun donör bulamayan hastalar çapraz nakille kurtuluyor.

Osmaniye'de yaşayan 41 yaşındaki Evsan Adıyeter ve Karaman'da yaşayan 42 yaşındaki Seher Alıcı, bir süredir böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyordu. Seher Alıcı'nın 42 yaşındaki eşi Hüseyin Alıcı, Evsan Adıyeter'e çapraz nakille, Evsan Adıyeter'in ablası Selma Kırık ise Hüyesin Alıcı'nın eşi Seher Alıcı'ya böbreklerini verdi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, nakil sonrası hastalarla bir araya geldi. Aydınlı, donörle yapılan ameliyatların organ naklinin yüzde 20'sini oluşturduğunu bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi'nde çapraz nakil havuzu yer alıyor

Organ naklinin yüzde 80'inin canlı verici olduğunu ama buna rağmen bazen canlı vericilerinde nakli aşamasında sorunlar yaşanabildiğini belirten Aydınlı, "İşte bu aşamada Akdeniz Üniversitesi organ nakil merkezindeki çapraz nakil havuzumuz devreye giriyor. Kan grubu uyumlu olmayan alıcı ve verici aileleri bir havuzda topluyoruz, kendilerine uygun çift bulduğumuz zaman nakil yapıyoruz" dedi.

#Antalya
#Akdeniz Üniversitesi
#organ nakli
7 yıl önce