|

Çocukluk hastalığı bu hale getirdi

Çin'de nadir görülen bir kanser türünden mustarip olduğu ifade edilen bir kadın zor günler geçiriyor. Adını açıklamayan kadının, 'nöroblastom'a (çoçukluk çağında görülen otonom sinir sistemi tümörü) yakalandığı düşünülüyor.

Yeni Şafak
12:33 - 7/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:39 - 7/08/2017 Pazartesi
Diğer
​Çocukluk hastalığı nedeniyle yüzü şişen kız, tedavi olmak için yardım istiyor.
​Çocukluk hastalığı nedeniyle yüzü şişen kız, tedavi olmak için yardım istiyor.

Hastalık nedeniyle kadının küçük yaştan itibaren boynu ve yüzü şişiyor. Maddi imkânsızlıktan ötürü böbrek üstü bezlerindeki şişkinlikler de kontrol edilemiyor.

Bir sivil toplum kuruluşu, kadının evine yaptıkları ziyareti yansıtan görüntüleri internette yayınladı. STK temsilcilerinin, nasıl yaşayabildiğini anlamak için kadının evine gittiği ifade edildi.

  • Söz konusu videoda kadın ve annesi, yüzü bu halde olmasına rağmen nasıl yemek yiyebildiğini ve köyden gelen yardımlarla kıt kanaat geçindiklerini anlatıyor.
Ailenin tedavi için parası yok

Çinli kadının durumunun tam olarak anlaşılabilmesi için hastalığıyla ilgili net bir teşhis konması gerekiyor. Ancak ameliyat ve radyasyon tedavisi gerektirebilecek bu süreç için ailenin hiç parası yok.

The Sun gazetesinin haberine göre, STK çalışanları, kadının yurtdışında tedavi görmesi gerekebileceğini vurguluyor. Ancak gerekli para bulunsa bile zor durumdaki kadın, kesin olarak bu seçeneği değerlendireceğini söylemiyor.

#Nöroblastom
#Çin
#İngiltere
#STK
7 yıl önce