|

DSÖ açıkladı: Oyun bağımlılığı resmen akıl hastalığı

Dünya Sağlık Örgütü, bilgisayar oyunu bağımlılığını resmen akıl hastalığı olarak tanımladı. Uzmanlar, oyun oynamak ile oyun bağımlısı olmak arasındaki 3 büyük farkı da açıkladı.

Yeni Şafak
16:32 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:43 - 19/06/2018 Salı
Diğer
​ABD'de oyun bağımlılığı sebebiyle rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görenler bulunuyor.
​ABD'de oyun bağımlılığı sebebiyle rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görenler bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması Kurumu (ICD), yayımlanan raporunda bu bağımlılığı bir akıl hastalığı olarak tanımladı.

Örgütün Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Bölümü'nden doktor Vladimir Poznyak, uzmanların bundan sonra bu tip rahatsızlıklara karşı daha dikkatli yaklaşmaları gerektiği uyarısında bulundu.


Bağımlılığı kabul etmek 12 ay sürüyor

  • Oyun oynamak ile oyun bağımlısı olmak arasında ciddi bir farkın olduğunu belirten Dr. Poznyak, "Bağımlılığın 3 belirtisi var. İlki oyun davranışı diğer sosyal aktivitelerin önüne geçer. İkincisi bu davranışın önlenememesi. Üçüncüsü de kişinin belirli bir şekilde strese girmesi, kişisel, sosyal ve eğitimsel alanlarına vakit ayıramamasına yol açar. Sonuçta uykusuzluk, beslenme problemleri ve fiziksel rahatsızlıklar yaşar. Bu davranışın bağımlılık olarak kabul edilebilmesi için en az 12 ay sürmesi gerekiyor" diye konuştu.

Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi olanlar var

Habertürk'ün haberine göre, Dr. Poznyak, çizgi doğru çekilir, oyun oynamak ile bağımlılığın ayrımı yapılırsa, bağımlılığa karşı akılcı çözümler üretileceğini ve bunun da devlet eliyle gerçekleşebileceğini söyledi. ABD'de oyun bağımlılığı sebebiyle rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görenler bulunuyor.

#Oyun Bağımlılığı
#Çocuk
#Oyun
#Hasta
#Dünya Sağlık Örgütü
6 yıl önce