|

Et yiyen bakteri bacaklarından etti

30 yaşındaki Donna Zavaglia isimli kadın bacağındaki büyük varisten çok utandığı için bıçak altına yatmaya karar verdi. Enfeksiyonla varisin kaybolmasını sağlayan doktorlar iki bacağına da müdahale etti. Aynı gece evinde dayanılmaz ağrılarla uyanan Zavaglia hemen hastaneye kaldırıldı. Genç kadının et yiyen bir bakteri kaptığı anlaşılınca bacaklarının büyük bir bölümü kesildi.

Yeni Şafak
12:15 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 12:34 - 24/02/2017 Cuma
Diğer
Genç kadın enjeksiyon yapıldıktan sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldı.
Genç kadın enjeksiyon yapıldıktan sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldı.

Avustralya'da Donna Zavaglia isimli kadın bacağındaki geniş varisten utandığı için bıçak altına yatmaya karar verdi. Operasyondan 2 yıl önce bacağını gören doktor bir enjeksiyonla varisin kaybolmasını sağlamıştı. Bu kez enjeksiyonu sol bacağındaki büyük damara ve örümcek damarlara yaptı. Donna'ya bölgeye sürekli kompres yapmasını ve birkaç haftada bir kontrole gelmesini söyledi.



4 günde 5 ameliyat oldu


Enjeksiyonun yapıldığı gece aniden hastalanan Donna Zavaglia, hayatının en kötü gecesini geçirdiğini söyledi.Sabah uyandığında bacağında hiç güç kalmadığını anlatan Donna Zavaglia'nın ağrıları işkence gibiydi. Baldırları iki katı kadar şişmişti ve midesi bulanıyordu. Acilen hastaneye kaldırılan Donna Zavaglia'ya şoke edici bir teşhis konuldu. Et yiyen bir bakteri olan nekrotizan fasiitis kapmıştı. Hemen tedavi edilmezse bacağını kaybedebilirdi.



Genç kadın, 4 gün içerisinde 5 ameliyat geçirdi. Bacağının büyük bir bölümü kesilen kadının, baldırlarının çoğu alındı. Donna Zavaglia bakteriyi varis ameliyatında kaptığını iddia ediyor ancak elinde kanıtlayacak hiçbir delil yok. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 13 ameliyat daha olan Donna Zavaglia, yürümeyi de yeniden öğrenmek zorunda kaldı.






#Varis
#Bakteri
#Nekrotizan Fasitis
7 yıl önce