|

Gebelik okulunun yeni misafirleri: Babalar

Bursa'da Zübeyde Hanım Doğumevi'nde açılan gebe okuluna babalar da katılıyor. Baba adaylarının eşlerine yardım etmesi,sorumlulukları birlikte paylaşması adına açılan okul haftanın 5 günü eğitim veriyor.

Yeni Şafak
14:01 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:05 - 1/02/2016 Pazartesi
IHA

Hamilelik sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması ve bebeğin bakımına dair pek çok sorunun cevabını arayan anne ve baba adayları için hastane tarafından ücretsiz açılan gebe okulu büyük ilgi görüyor. Okulda, anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri, doğum öncesi ve sonrası hakkında pek çok konu ele alınıyor. Hamilelik hakkında yapılan sunumun ardından anne ve baba adaylarıyla egzersizler yapılıyor.



Gebelik okuluna eşiyle birlikte gelen Savaş Yurdakul, “Altıncı aydan sonra gelmeye başladık. İlk basta eşim tek basına geliyordu, sonra ben de gelmeye başladım. Anneyi rahatlatmaya yönelik masaj çeşitlerinden fizyolojik ve psikolojik değişikliklere kadar pek çok şey öğrendik.Evdeyken neler yapmamız gerektiği hakkında yeni bilgiler edindik. İlk başlarda sadece yürüyüş yapıyorduk. Şimdi ağrı ve sızı olunca neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Eşi hamile olan başka arkadaşlarımıza da burasını tavsiye ettik" dedi.



Erkekler gebe eşlerine yardımcı olmalı


Zübeyde Hanım Doğumevi yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur ise, ''Sağlık Bakanlığı'nın eğitim projesi dahilinde hastanemizde anne ve baba adaylarına eğitim verebilmek için birimimiz hafta içi 5 gün iş başında. Maksadımız erkeklerin gebe eşlerine yardımcı olmalarıdır. Bütün anne ve baba adaylarını eğitime bekliyoruz" dedi.



Ebe Hatice Pamukel, "Anne ve baba adayları doğum öncesinde eğitim aldıkları zaman aklındaki ve bedenindeki değişikliklerin sebebini öğrenip kendilerini doğuma daha iyi hazırlayabiliyorlar. Bu işe babaları kattığımız zaman eğlence burada başlıyor. Babalar da bu sorumluluğu annelerle paylaştıkları zaman birbirlerine güvenen bir aile ortaya çıkıyor" diye konuştu.

#Bursa
#Gebe Okulu
#Zübeyde Hanım Doğumevi
#hamile
#gebe
#bebek
8 yıl önce