|

Gebelikte vitamin eksikliğine dikkat

Gebelikte vitamin eksikliğinin olumsuz sonuçlara neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, "Kalsiyum ve magnezyum eksikliği gebelikte tansiyon yüksekliğine de sebep olabilir. Gebe kadınların mutlaka demir tedavisi alması lazım. Ayrıca Özellikle gebelikte Omega-3 kullanımı bebeğin beyin ve göz gelişiminde çok önemli bir etkisi var. Omega -3 kullanımı doğum sonrası depresyonu ciddi olarak azaltıyor" diyor.

Yeni Şafak ve
15:20 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:28 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Vitamin, anne karnındaki bebeği olumlu yönde etkiliyor.
Vitamin, anne karnındaki bebeği olumlu yönde etkiliyor.

Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi’nin 15.’si; Avrupa Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin 25. Kongresi ile beraber Antalya’da düzenlendi.

Kongre kapsamında konuşan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir basın toplantısındaki konuşmasında gebelik süresince magnezyum, demir, kalsiyum, iyot ve çinko eksikliğinin neden olduğu sağlık sorunlarına dikkat çekti:

Magnezyumun özellikle gebelik kramplarının önlenmesinde çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demir, "Kalsiyum ve magnezyum eksikliği gebelikte tansiyon yüksekliğine de sebep olabilir. O yüzden gebe kadınların mutlaka kalsiyum ve magnezyum ilavesi almalarında fayda var. Bu konuda hastalarımıza kalsiyum ve magnezyum içeren ilaçları multivitamin şeklinde öneriyoruz. Türkiye’de yüzde elliden fazla demir eksikliği var. Gebe kadınların mutlaka demir tedavisi alması lazım. Folik asit yine destek açısından çok önemli. Gebe kalmadan 3 ay önceden başlamak gerekiyor. Folik asit; nöral tüp defekti, konjenital kalp hastalıkları, yarık dudak, yarık damak gibi hastalıkları çok ciddi azaltmaktadır" dedi.

Omega -3 kullanımı doğum sonrası depresyonu ciddi olarak azaltıyor

"Son zamanlarda popüler olan bir başka konu ise Omega – 3 eksikliği" diyen Prof. Dr. Demir, "Özellikle gebelikte Omega-3 kullanımı bebeğin beyin ve göz gelişiminde çok önemli bir etkisi var. Omega -3 kullanımı doğum sonrası depresyonu ciddi olarak azaltmaktadır. Bu sebeple Omega – 3 eksikliği ihmal edilmemelidir. Yine çinko eksikliği ve iyot eksikliği ciddi problemlere neden olabilecek ve dikkat edilmesi gereken noktalardır" diye konuştu.

#Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi
#Avrupa Jinekoloji ve Obstetrik Derneği
#Vitamin
#Cansun Demir
#Vitamin eksikliği
#Omega - 3
#Demir
#Folik asit
#Magnezyum
7 yıl önce