Genç Sevde'ye Rusya'dan bioenerji eli uzandı

Yeni Şafak
14:02, 20/06/2018, ÇarşambaG: Güncelleme: 14:33, 20/06/2018, Çarşamba
AA
Genç Sevde'ye Rusya'dan bioenerji eli uzandı
Merdivenden düşerek beyin felci geçiren Sevde'yi Rusya'dan gelen bioenerji uzmanı tedavi edecek.

Toplanan bağışlar sayesinde özel bir hastanede ilk kök hücre nakli gerçekleşen Sevde'ye, Rusya'dan gelen bioenerji uzmanı tarafından da tedavi uygulanıyor.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde üniversite tercihi yapacağı dönemde merdivenden düşerek beyin felci geçiren ve ilk kök hücre nakli gerçekleşen 18 yaşındaki Sevde Melike Dural, Rusya'dan gelen bioenerji uzmanı tarafından tamamlayıcı tıp tedavisi görüyor.

Rusya'dan gelerek Hakan ve Hayal Dural çiftinin evini ziyaret eden bioenerji uzmanı Maiza Golovina, Sevde'nin başından bir an olsun ayrılmıyor. Tedavi süresince ailenin evinde kalacak Golovina, kök hücre nakli olan Sevde'nin vücudunda avucuyla noktasal tespitler yapıyor.

Golovina, Umut'un tedavisine de destek olmuştu

Daha önce Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren ve 10 yıldır Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan fakat hayatını kaybeden Rus genç Umut'un tedavisine de destek olan Golovina, her gün Sevde üzerinde kontrollerini sürdürerek tedavisine yardımcı olmaya çalışıyor.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ulaşan yardımlarla buruk da olsa sevinç yaşayan aile, tedavisi süren kızlarının ayağa kalkacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/20/02/31/resized_626aa-eb54abf7sevde1.jpg

Melike, eninde sonunda iyileşecek

Baba Hakan Dural, ilk haber yapıldığında Sevde Melike'nin durumunun çok kötü olduğunu ama tüm Türkiye'nin, özellikle Sakarya'nın, kızlarının etrafında adeta yumak olduğunu söyledi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Sevda Gürsel ve AK Parti Sakarya milletvekili adayı ve eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun Melike'nin üzerinden hiç ellerini çekmediğini vurgulayan Dural, "Allah hepsinden razı olsun. Onların sayesinde çok aşamalar kaydettik. Melike'nin her türlü eksiği giderildi. Sağ olsunlar, her zaman da yardım edildi. Şükürler olsun geçtiğimiz pazartesi günü ilk kök hücre naklini yaptık" diye konuştu.

Zaman içerisinde iyileşecek

Tedavi sonrası Melike'de hemen bir değişiklik olmayacağını ama zaman içerisinde iyileşmesini umut ettiklerini ifade eden Dural, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Çok çok düzeleceğine inanıyoruz. Gökhan hocamızın çok çok katkıları oldu. Her türlü eksiğini gideriyorlar. Onların dediğine göre, 'Melike artık bizim kızımız. Biz onun ayağa kalkması için her türlü şeyi yapacağız.' Sağ olsunlar. Melike, eninde sonunda iyileşecek, düzelecek, aynı eski günlerine tekrar geri dönecek. Ağabeyi gibi inşallah avukat olacak o da. Ayda bir şeklinde kök hücresi nakli yapılacak. İlk dozunu oldu, 1 ay sonrasında bir daha olacak. 4 doz yapılacak. Gerçekten bunu sağlayabilmek, bu aşamaya gelebilmek çok zor oldu ama şükürler olsun başardık. Melike'nin kök hücresinin Sağlık Bakanlığından onayı Berat Gecesi günü, kök hücresi uygulaması da Kadir Gecesi'nin hemen ertesi günü yapıldı. Ben diyorum ki muhakkak bunda bir hikmet var ve Melike yavaş yavaş düzelecek, toplayacak."

Baba Dural, kök hücre tedavisinin dünyada yeni bir uygulama olduğunu dile getirerek, tedavinin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağını gelecekte göreceklerini kaydetti.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/20/02/32/resized_b399f-3d4a449bsevde2.jpg

Melike için Rusya'dan geldi

Tedavi sonucunda iyi olan, bir miktar iyileşen ve iyileşemeyen hastaların varlığına dikkati çeken Hakan Dural, "Biz inşallah iyileşen hastalardan olacağız. Ümidimiz öyle, Melike ile çok çok ilgileniliyor. Ukrayna'dan, Türkiye'de başka yerlerden gelen doktorlar var. Doktorumuz Gökhan Öner'in sayesinde oldu. Buradan da doktorlarımız takip ediyor. Antalya'da Umut vardı, hayatını kaybetti ama Maiza Golovina, Melike'yi duymuş. Kök hücre olduktan sonra geldi. 'Melike'yi bioenerji ile tedavi etmek istiyorum' dedi. Sağolsun, kendisi uçağa atladı, Rusya'dan buraya geldi. Kendisi misafirimiz şu anda. O da Melike'ye tedavi veriyor. Refleksoloji yapılıyor. Modern tıbbın tüm gerekleri yapılıyor ama tamamlayıcı tıpla da biz Melike'ye destek veriyoruz. İnşallah iyileşecek." ifadelerini kullandı.

Uyandığında en büyük Babalar Günü'nü ben kutlayacağım

Doktorların dediğine göre Melike'nin kendilerini duyduğunu, her şeyi anladığını fakat tepki veremediğini dile getiren Dural, sözlerini şöyle tamamladı:

  • "Yavaş yavaş o da olacak. Babalar Günü geçti ama Melike uyandığında en büyük Babalar Günü'nü ben kutlayacağım inşallah. Annesi, ağabeyi, daha doğrusu Sakarya ile birlikte o günleri göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü onlar çok büyük destek verdiler. Ümidimizi yitirmeyeceğiz. Doktorlarımızın dediğine göre bu maraton koşusu, biz maratondayız şu anda. Olacak. İnsan tabii ki bazen hüzünleniyor, eski günler geliyor aklına ama o günlere tekrardan ulaşacağımıza inanıyorum. Melike de güçlü, inşallah başaracak."
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026