|

Havuza lensle giren kadın kör oldu

İskoçya'da tatil yapan Emma Jenkins, gözünde lensle havuza girince mikrop kaptı ve gözünde oluşan enfeksiyon sonucu görme yetisini kaybetti. Daha sonra kornea nakli yapılan kadın geçirdiği başarılı ameliyat sayesinde tekrar görmeye başladı. Operasyon sırasında uyutulmadı ve gözlerini açık tutmak zorunda kaldı.

Yeni Şafak
12:25 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 15:29 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Havuza gözünde lensle giren kadın gözünün mikrop kapması sonucu kör oldu.
Havuza gözünde lensle giren kadın gözünün mikrop kapması sonucu kör oldu.

Bir otelde mali denetçi olarak çalışan 39 yaşındaki Emma Jenkins, iki çocuğu ve eşiyle birlikte İskoçya'daki bir karavan bölgesine tatil gitti. Tatil sırasında gözlerindeki lensi çıkarmadan otel havuzunda sadece 20 dakika yüzen genç kadının gözleri enfeksiyon kaptı ve kör oldu.

Jenkins bir süre yüzdükten sonra sol gözünde ciddi bir ağrı hissetmeye başladı. Taktığı kontakt lensler bakterilerin gözüne hapsolmasına ve enfeksiyonu daha ciddi hale gelmesine neden olmuştu.


Gözleri kör oldu

Bir süre bekledikten sonra doktora giden kadının gözüne onarılmaz zarar veren mikrobiyal keratit adı verilen bir enfeksiyon tanısı kondu. Genç kadın, baş ağrısı, bulanık görme gibi belirtiler yaşadı ve gözünü açamadı. Çünkü enfeksiyon o kadar ilerlemişti ki gözünde bir çok yara çıktı ve hiçbir şey göremedi.

Daily Mail'in haberine göre, genç kadının geçirdiği kornea ameliyatı sayesinde gözünün önündeki saydam kısım değiştirildi ve tekrar görmek yeteneğini geri kazandı.

Şimdi ise hikayesini diğer insanlarla paylaşarak, kontakt lenslerini yüzerken çıkarmaları konusunda uyarıyor.

#İskoçya
#Göz
#Körlük
#Emma Jenkins
#Havuz
6 yıl önce