|

İdeal kilo "sağlıklı" olmayabilir

Diyetisyen Melek Akgün, ideal kiloda olmanın doğru beslenildiği anlamına gelmediğini ifade etti. Doğru beslenip beslenmediğimizi kan tahlili yaparak öğrenebileceğimizi söyleyen Akgün, ideal beslenmenin yüzde 55-60 karbonhidrat, yüzde 25-30 yap ve yüzde 12-15 proteinden oluşması gerektiğini kaydetti.

Yeni Şafak
12:14 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 12:25 - 18/08/2017 Cuma
IHA
Uzmanlar, ideal kiloda olanlara uyarıda bulunuyor.
Uzmanlar, ideal kiloda olanlara uyarıda bulunuyor.

Dengesiz beslenme, besin çeşitliliği, beslenmede suyun önemi gibi çeşitli konuların ele alındığı panelde, besin alerjilerinin önemine de dikkat çekildi. Yaş, cinsiyet, boy, kilo, hastalık durumu gibi özelliklerin günlük besin ihtiyacını etkilediğini belirten Diyetisyen Melek Akgün, “Yanlış pişirme yöntemleri, sigara, alkol, beslenme alışkanları ve benzeri durumlar yetersiz beslenmeye sebep olabilir. Doğru beslenip beslenmediğimizi kan tahlili yaptırarak anlayabiliriz. Tabi beden-kütle endeksi ve yağ-kas oranını da dikkate almamız gerekir” şeklinde konuştu.

Dengeli beslenmek için karbonhidrata da ihtiyaç var
Besin alerjisi öldürebilir

Besin alerjisini besinlere veya gıda katkı maddelerine karşı oluşan klinik anormal yanıt olarak tanımlayan Akgün, “En yaygın besin alerjileri, süt, deniz ürünleri, fıstık, buğday, yumurta gibi besinlerde görülür. Başlıca besin kaynakları olmaları sebebiyle bu alerjilerden birine sahipseniz, buradaki besin açığını aynı özellikleri muhteva eden besinlerden karşılamalısınız. Yoksa yetersiz beslenme durumu ortaya çıkacaktır. Besin alerjisi yaşanması durumunda, kaşıntı, kusma, yanma, şişlik gibi belirtiler ortaya çıkar. Sonu ölüme kadar gidebilir. Bu yüzden ihmal edilmemelidir. Besin alerjisine sahip olup olmadığınızı kan tahlili ve basit birkaç test yaptırarak öğrenebilirsiniz” dedi.

#Melek Akgün
#diyet
#diyetisyen
#alerji
7 yıl önce