|

Kalbinin delik olduğunu 22 yaşında öğrendi

Adana’da son bir yıldır artan nefes darlığı, çarpıntı ve çabuk yorulma şikayetleriyle hastaneye başvuran genç, yapılan tetkikler sonucu kalbinin delik olduğunu öğrendi.

Yeni Şafak
13:33 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:45 - 5/11/2018 Pazartesi
IHA
İlhan B. isimli genç, ameliyatsız kapama işlemiyle sağlığına kavuştu.
İlhan B. isimli genç, ameliyatsız kapama işlemiyle sağlığına kavuştu.

22 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrenen İlhan B. ise bir yıl öncesine kadar hiçbir şikayetinin olmadığını kaydederek, “Şikayetlerim artınca Ortadoğu Hastanesi’ne başvurdum. Doktorumuz Ahmet Bey kalbin delik dediğinde çok şaşırdım ve korktum. Ancak doktorumuz ameliyatsız yöntemden bahsettiğinde çok rahatladım. Çok şükür sağlığıma kavuştum” diye konuştu.

Doç. Dr. Ahmet Oytun Baykan, atriyal septal defekt (ASD) ismi verilen kalp deliklerinin yüzde 80’inin Ostium Sekundum tip ASD’ler olduğunu ve bu tip kalp deliklerinin ameliyatsız yöntemle (şemsiye yöntemi) kapamaya uygun olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


Ameliyatsız (Perkütan) ASD kapama yönteminin, anjiyodan bir farkı olmadığının altını çizen Doç. Dr. Baykan, “Hastamız İlhan beyin kalp deliğinin kapama işlemine uygun olduğuna karar verdik. Anjiyografi laboratuvarımızda hastaya sağ kasık bölgesindeki toplar damar vasıtasıyla katater yerleştirip, ardından bu katater ile kalp deliğinden geçerek delik olan bölgeyi 30 mm’lik Kapama Cihazı (Şemsiye Yöntemi) ile başarılı bir şekilde kapattık” şeklinde konuştu.

#Kalp
#Delik Kalp
#atriyal septal defekt
#İlhan B.
5 yıl önce