|

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu, akciğer kanseri riskini azaltması başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olarak biliniyor, Uzmanlar keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu ve potasyum, kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Peki keçiboynuzunun faydaları nedir? İşte detaylar...

Yeni Şafak
16:46 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:24 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Keçiboynuzunun kalp ve damar sağlığı içinde kanıtlanmış birçok faydası var.
Keçiboynuzunun kalp ve damar sağlığı içinde kanıtlanmış birçok faydası var.

Görüntüsünden dolayı keçiboynuzu adını alan bitki, içerisinde şeker tadını veren sıvısını besliyor. Kurutularak da tüketilen keçiboynuzu, karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengindir. Aynı zamanda A ve C vitamini açısından da zengin sayılır.

Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içerir. İçerdiği element ve vitaminler yardımıyla sağlığa katkı sağlar.


Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu İshale Karşı Etkilidir:
Sindirim sitemini koruyan keçiboynuzu, aynı zamanda sindirim sistemindeki hasarları onarır. İshal şikayeti olanların keçiboynuzunun tüketmeleri tavsiye edildi.
Keçiboynuzu Akciğer Kanserinden Korur:
Akciğer kanserinden koruyan keçiboynuzu, diğer kanser hastalıklarını minimuma indirir. Aynı zamanda keçiboynuzu akciğerleri de temizler. Sigara gibi diğer zararlı maddelerinde vücuda verdiği zararları gidermeye çalışır.
Hasarlı Hücreleri Onarır:
Hasarlı hücrelerin onarılmasına yardımcı olan keçiboynuzu, hücrelerin tekrar görevlerini yerine getirme özelliklerini kazandırır. Ve hastalık esnasında tedavi özelliği sağlar.
Alerjik Hastalıklara Karşı Keçiboynuzu:
Antibakteriyel özelliği taşıyan keçiboynuzu, çok etkili antioksidanları içinde barındırır. Solunum yollarında oluşan zararlı bakterileri ve salgın hastalıklara karşı etkilidir.
Mideye Faydalıdır:
İçerdiği liflerin yardımıyla genel anlamda sindirim sistemini koruyucu özelliği vardır. Lif içeren bütün besinler mide için faydalıdır ve midenin güçlenmesini sağlar. Keçiboynuzunun midedeki asit seviyesini dengeleyici özelliği vardır. Bunun yanında şişkinlikleri giderir ve şişkinlik hissini ortadan kaldırır.
Kemik Erimesine Karşı Koruyucudur:
Kemik erimesi gibi ciddi hastalıklara karşı etkili olan keçiboynuzu, içerdiği yüksek derecedeki kalsiyum sayesinde çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerde de kemik sağlığı için önemli.
#Keçiboynuzu
#Sağlık
6 yıl önce