|

Maş fasulyesinin faydaları nelerdir?

Kilo vermek isteyenlerin gözdesi 'maş fasulyesi'nin bitkisel protein içeriğinin oldukça yüksek olması nedeniyle hem tok tutucu hem de metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunuyor. Karaciğer yağlanmasına da iyi gelen maş fasulyesi sinir sistemini rahatlatıyor ve uyku kalitesini arttırıyor. İşte maş fasulyesi hakkında bilinmeyenler...

Yeni Şafak
14:07 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 14:39 - 13/04/2018 Cuma
IHA
​Maş fasulyesi kolesterolü düşürüyor, kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor.
​Maş fasulyesi kolesterolü düşürüyor, kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Kilo vermeye de yardımcı olan maş fasulyesinin önemi her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Çünkü ülkemizde bulunan birçok besin grubuna göre içeriği oldukça kalitelidir. Kurubaklagiller grubundan olan maş fasulyesinin bitkisel protein içeriği oldukça yüksektir. Hatta son zamanların moda besini kinoa ile kıyaslandığında iki katından daha fazla miktarda protein içeriyor. İçeriğindeki fazla miktarda protein nedeni ile kilo vermek isteyenler için önemli bir besin. Maş fasulyesinin hem tok tutucu hem de metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunuyor.


Kolesterolü düşürüyor

Maş fasulyesinin posa içeriğinin yüksek olması nedeniyle barsak sisteminin düzenli çalışmasını sağladığını ifade eden Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "Lifli besinlerin temel özelliği kolesterol seviyesinde düşmelere neden olmasıdır. Eğer yüksek kolesterol probleminiz varsa maş fasulyesini beslenme programınızda fazlası ile bulundurmalısınız. Kalp rahatsızlığı olan bireyler için haftada 2 defa kurubaklagil tüketilmesi zorunludur. Maş fasulyesi de en kaliteli baklagillerdendir” diye konuştu.


Karaciğer yağlanmasına iyi geliyor

Karaciğer yağlanması olan bireylerin en büyük probleminin yüksek kilo olduğunu kaydeden Tutar, şunları söyledi: “Maş fasulyesini tüketmek hem kilo kaybınızı sağlayacak hem de içerisindeki lesitinden dolayı karaciğer yağlanmanızı azaltacaktır. Magnezyum içeriği yüksek olan maş fasulyesinin bu özelliği sayesinde hem sinir sisteminizi rahatlatır hem de uyku kalitenizin azalmasını sağlayacaktır.”

#Maş fasulyesi
6 yıl önce