|

'Mehmet Ali Erbil 40 kilo verdi' haberlerine isyan etti

Yoğun bakımda tedavisi devam eden Mehmet Ali Erbil'in doktor kız kardeşi Yeşim Erbil yeni açıklama yaptı. "Mehmet Ali Erbil 40 kilo verdi"şeklinde çıkan haberlere tepki gösteren, "Kim tartmış da 40 kilo kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal. Ağabeyim duyunca çok üzülecek" dedi.

Yeni Şafak
16:18 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 16:36 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Ali Erbil
Mehmet Ali Erbil

Son günlerde ağabeyi Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında çıkan haberlerden rahatsız olan Yeşim Erbil " Hatalı bilgiler olmaması için buradan açıklamalar yapıyorum" dedi. İşte Yeşim Erbil'in açıklama:

"Dünden beri çeşitli açıklamalar yapılıyor. 'Gırtlağı delindi', '40 kg verdi', 'organları çöktü' gibi... Hastanede hastamızı beklerken ziyarete gelen dostları ile bazı şeyler paylaşılıyor, bunlar bazen çok detay bilgiler olabiliyor. Bu bilgilerin başkaları ile paylaşılması bana göre hiç doğru değil. 'Gırtlağı delindi' olarak iletilen şey trakeostomidir. Uzun süre yoğun bakımda kalan hastalara daha iyi solunum desteği yapılması için uygulanır. Belli bir süre sonra normal hale döner.

Trakeastomi işleminden psikolojik olarak rahatsız oldum. Ağabeyim farkına vardığında mutlaka o da çok üzülecek. Belki bu durum hemen ortadan kalkabilir diye de sizlerle paylaşmadık. Kim tartmış da 40 kg kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal. Organ nakli gibi bir durumda bu hastalıkta söz konusu değil. Beklemek zor ve yorucu en büyük zorluk da ağabeyime tabi."

#MEhmet Ali Erbil
5 yıl önce